Antics alumnes de la Càtedra de Cultura Empresarial comparteixen les seues experiències empresarials en QPSE?

7/02/2018

FOTO GRUPO

Els alumnes de Qui Pot Ser Empresari? han gaudit d’una sessió molt especial al costat de exalumnes de programes de la Càtedra de Cultura Empresarial.
A més, la jornada també ha comptat amb la presència de José María Peiró, Catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions de la Universitat de València, que els ha donat algunes pautes sobre com han d’encarar el repte de dirigir a persones.

Direcció de persones: el repte de qualsevol líder 
Peiró ha volgut transmetre als alumnes la importància d’il·lusionar a les persones que treballen en les seues empreses perquè s’impliquen amb el projecte i contribuïsquen al seu èxit.
Encara que una idea de negoci pot sorgir de la creativitat o la innovació d’una sola persona, al final, requerirà d’un sòlid equip humà que ho duga a terme.
Per aquest motiu, la direcció de persones és fonamental, sobretot, en empreses innovadores, nounades i que necessiten d’una forta implicació de l’equip per a traure avant el projecte.
Per a açò, el líder ha de “promoure el desenvolupament professional dels treballadors perquè s’impliquen amb l’empresa”, va explicar Peiró. Però com ho aconseguim?

Claus per a implicar als treballadors
1. Considerar-los com a persones, respectar els seus drets i les seues aportacions.
2. Valorar i reconèixer les seues aportacions. A més, donar-los feedback.
3. Contribuir al fet que augmenten els seus recursos.

Finalment, Peiró va destacar que un bon líder ha de ser carismàtic, ètic i molt acurat amb els seus empleats.

Aprendre de l’experiència

La segona part de la jornada va ser a càrrec de quatre exalumnes de la Càtedra que van voler compartir els seus coneixements sobre el sector empresarial amb els estudiants.

Juan José Torres Montesa , Lorena Jericó, Cristina Contell i Alejandro Creus van ser els encarregats de transmetre la seua experiència empresarial com a emprenedors.

Lorena Jericó, Presidenta de Alumni de la Càtedra, els va parlar sobre la importància de la gestió d’equips humans perquè ocuparà gran part del seu temps i del seu pressupost.

Per la seua banda, Cristina Contell, Relacions Externes de Alumni de la Càtedra, els va animar a enfocar i canalitzar la seua motivació interna per a aconseguir les seues metes i somnis.

Mentre que Alejandro Contell, Vicepresident de l’organització, va explicar les dificultats i els obstacles que hauran de passar.

Finalment, Juan José Torres, Clínica Colón, va destacar que es pot emprendre tant individualment com dins d’una empresa (intraemprendre), l’important és no conformar-se i estar sempre en moviment. “Quan estàs en moviment les oportunitats arriben soles”, va sentenciar Torres.

Tags