Bertomeu explica com va esquivar Air Nostrum la tempesta perfecta

16/12/2016

Foto grupo

Els alumnes de Qui pot ser empresari? han après com poden fer front a un canvi d’escenari econòmic de la mà de l’experiència viscuda per Carlos Bertomeu en Air Nostrum. El President de la companyia ha explicat als nostres estudiants, durant la visita a les seues instal·lacions, com van haver de fer front a la crisi en un moment en el qual venien d’obtenir beneficis durant 12 exercicis consecutius. En aquesta situació, va ser clave tot el know how acumulat durant els anys de bonança, en el qual no sempre va ser tot senzill, ja que el sector aeri és molt volàtil i sempre cal fer front a imprevists i dificultats.
El director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial va explicar els 3 drivers del compte de resultats d’una aerolínia i la diferència entre despeses operatives i discrecionals. A més, va definir el significat del concepte “tempesta perfecta” i va desenvolupar els 3 elements que van intervenir perquè produïra tal situació i que van ser l’augment del preu del combustible, una política monetària europea restrictiva (en contraposició a la nord-americana) i la pujada de les taxes. Finalment, va exposar les mesures adoptades per Air Nostrum durant aquells anys i que van ser les que van aconseguir revertir la situació de la companyia i van aconseguir que no es vera arrossegada per aqueixa tempesta.
Actualment, Air Nostrum opera més de 75.000 vols i transporta 4 milions de passatgers anuals, és la companyia capdavantera de l’aviació regional a Espanya i una de les majors aerolínies europees del seu segment. De capital privat, opera per al Grup Iberia sota la marca Iberia Regional Air Nostrum, factura més de 400 milions d’euros a l’any i compta amb prop d’1.400 empleats.

Etiquetes
,