Càtedra Headlines| Rafael Juan: “En 2019 Dulcesol serà notícia per la millora nutricional dels nostres productes i pel foment d’hàbits saludables”

7/01/2019

IMG_5313

Obrim “Càtedra Headlines”, una sèrie d’entrevistes als patrons de la Càtedra de Cultura Empresarial en la 20a edició del cicle QUI POT SER EMPRESARI

El CEO del Grupo Dulcesol assenyala la passió pel projecte i l’empatia com les claus del lideratge empresarial

Arranca el cicle de referència de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València que com cada any se celebra en l’àmbit de Adeit i per a tal ocasió la càtedra durà a terme una sèrie d’entrevistes en profunditat amb els patrons-docents que imparteixen les classes.

Qui Pot Ser Empresari? és el curs de referència de la Càtedra de Cultura Empresarial i en el mateix participen 45 alumnes seleccionats entre 21 titulacions diferents de la Universitat de València, 3 de postgrau i dos doctorats. La primera sessió ha sigut impartida per Rafael Juan, president de Grup Dulcesol, el grup d’alimentació espanyol fundat en 1952 i que comercialitza els seus productes a Espanya, Portugal, França, Itàlia, el Marroc i Algèria, principalment, però amb una xarxa que exporta a 40 països. El grup empresarial, propietat de la família Juan, va ser fundat per Victoria Fernández Prieto i Antonio Juan i en l’actualitat està dirigit per Rafael Juan, patró de la Càtedra de Cultura Empresarial.

Rafael Juan, en una entrevista realitzada per l’equip de comunicació de la Càtedra, assenyala que “els orígens són sempre complicats i ens obliguen a entendre la necessitat de treballar amb humilitat. Jo creia que la meua formació universitària anava a ser suficient per a afrontar amb èxit els principis en l’empresa i en un moment donat, en els principis de la meua carrera professional, em vaig adonar que en l’empresa hi havia un gran equip que encara m’havia de donar molt bones lliçons”.

Després de 67 anys de vida, la companyia afronta 2019 amb els reptes de la internacionalització i la constant aposta per la qualitat. Rafael Juan -que lidera en l’actualitat un procés de trànsit generacional en el grup alimentari amb seu a La Safor- assenyala que “les claus de l’èxit empresarial i en aquest cas les claus de l’èxit de la nostra compañia són l’aposta per la innovació i la tecnologia, la inversió en les marques i posar en el centre de la nostra acció el valor de les persones”.

Sobre els ingredients necessaris per a cuinar la recepta del bon empresari, Rafael Juan que és un patró altament present en les xarxes socials i amb una trajectòria molt solvent en el coneixement de les noves tendències en l’estratègia empresarial i la gestió de persones, assenyala que “un ingredient ineludible és la passió que s’ha de tindre pel projecte, i tot això ha d’anar amanit amb la capacitat de lideratge, la necessitat de l’empatia i el valor de la comunicació cap a dintre i cap a fora, i per a completar la fórmula és fonamental el valor de l’honestedat en el nostre treball”.

Grup Dulcesol, que té en la transició generacional un dels reptes de 2019 serà notícia també enguany per dues apostes molt importants, segons el primer dels seus directius: “en Grupo Dulcesol, en 2019, serem notícia per dues qüestions estratègiques. D’una banda treballarem per consolidar el nostre Centre d’Innovació Nutricional, perquè volem continuar aprofundint en la millora nutricional dels nostres productes. Però a més volem contribuir a la millora de la cultura nutricional entre els consumidors i entre els nostres empleats. Continuarem fomentant els hàbits de vida saludables.

Pots veure l’entrevista completa ací.

Què és QUI POT SER EMPRESARI?

El curs QUI POT SER EMPRESARI? és el cicle central de l’oferta de formació acadèmica de la Càtedra de Cultura Empresarial, que inclou altres programes. Han sigut nombrosos els grans empresaris/àries i directius/as que han passat per les nostres aules amb el ferm objectiu d’inocular el virus de l’emprenedoria entre els més de 7.000 estudiants que ens han triat per a formar-se des de la creació de la Càtedra fa més de 20 anys per ADEIT i la Universitat de València.

Durant 15 setmanes entre febrer i juny, els alumnes –procedents principalment de ADE i Economia però també d’altres estudis- maduren els projectes que han presentat de la mà del quadre docent, format enguany per 21 empresaris i executius la majoria membres del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial http://catedraculturaempresarial.adeituv.es/.

Els professors traslladen la seua experiència i les seues percepcions personals sobre la cultura empresarial als 45 alumnes, seleccionats no solament pel seu currículum sinó també pel seu interés i la seua motivació. El primer Director Académico de Càtedra de Cultura Empresarial va ser Juan Roig. Des de llavors s’han succeït 10 empresaris en aquest càrrec. En aquest curs 2018-2019, Adolfo Utor -president de Baleària- en el seu segon mandat, és el Director Académico de “QPSE?” i 45 alumnes de la UV han sigut seleccionats procedents de 21 titulacions de Grau, 3 de Postgrau i 2 Doctorats.

El claustre de la CCE -el patronat de la qual presideix Carlos Pascual de Miguel– ho integren 25 PROFESSORS, empresaris procedents del nostre Patronat (format per 40 companyies). Els docents d’enguany procedeixen de Baleària, Zumex, Air Nostrum, Gelats Estiu, Grup Àtica, IVO, Dulcesol, Zubi Labs, Sabadell, Germanía, CEV, Stadler, S2, Consum, Universitat de València, Avanza Urbana, IVI, Isaval i Grup Segura.

Qui Pot Ser Empresari? fa possible que els alumnes seleccionats entre els titulats de la UV cresquen i aprenguen amb els millors directius, que puguen contagiar-se de l’emoció empresarial dels millors executius, visitar empreses i participar en altres activitats extra curriculars de la mà dels professionals millor valorats del nostre teixit empresarial.

Enguany, al curs lectiu, s’incorpora un taller d’emocions empresarials i esdeveniments a celebrar dins de l’ecosistema emprenedor com Startups & investors Bstartup (Banc Sabadell), Tech Talks Blockchain (Insomnia), València Startup Market (Vit Emprén) o Focus Pime Emprenedoria (IVACE) i tot això com a resultat de la col·laboració de la Càtedra de Cultura Empresarial amb diverses entitats de l’ecosistema emprenedor.

Tags
, ,