Convertir un problema en repte forma part de l’èxit

13/03/2018

Mentoring 2

Saber com enfrontar-se a situacions adverses quan estem emprenent és la clau de l’èxit, així han volgut transmetre als nostres alumnes de Mentoring la seua pròpia experiència dos ponents excepcionals: Juan Manuel Baixauli, President del Grupo Gheisa i Víctor Bertolín, CEO de Zumex Group.

Diàriament ens enfrontem amb situacions adverses a les quals cal respondre amb una presa de decisió i ser conseqüents amb ella. Si ens traslladem al món de l’emprenement, la por al fracàs és constant i per açò, és fonamental saber prendre decisions i abans de res, acceptar-les. “Cal saber adaptar-se a les circumstàncies, ser constants i creure en el nostre projecte per a aconseguir l’èxit”, manifestava Juan Manuel Baixauli.

La positivitat ha sigut l’eix conductor de la jornada. Tots dos ponents recalquen que els problemes formen part del camí i l’actitud amb la qual s’ha d’afrontar l’adversitat és primordial. No és el mateix veure el problema com un repte que com una amenaça, “sense actitud positiva no aconseguim els nostres objectius”, afirma Víctor Bertolín. Superar-se i cercar solucions forma part del camí de l’emprenedor.

Què és per als alumnes una situació d’adversitat, com convertirien un problema en una font d’aprenentatge, com gestionen la incertesa o si estan preparats per al fracàs, han sigut algunes de les qüestions que han plantejat tots dos ponents per a arribar a la conclusió que al cap i a la fi, qui transcendeix és la persona que té l’habilitat de superar els problemes.