III Premis MOTIVEM: reconeixement a la innovació en medicina, transport i realitat virtual

12/05/2016

motivem 1

Sanberry Cam ha aconseguit el primer Premi MOTIVEM en la seua tercera edició. És un projecte per a desenvolupar un dispositiu  capaç d’analitzar, avaluar i quantificar l’estat de patologies com ara úlceres, cremades, estrabisme, cataractes i uveítis  a través de la fotografia, millorant així el seguiment dels pacients. Ha sigut premiat amb 4.000 euros. Alberto Pérez, estudiant del Grau en Infermeria, David Olmos, del Grau en Òptica i Optometria i Luis Miguel Gil, del Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, estan al capdavant de la idea que ha sigut coordinada pels professors del Departament d’Infermeria Antonio Martínez i José Vicente Visconti.

Aquesta edició, a la qual s’han presentat 92 equips coordinats per 66 docents de la Universitat de València, ha permès desenvolupar i conèixer idees emprenedores sorgides en l’aula. El mitjans de comunicación se n’han fet ressó i el diari El Economista i el portal informatiu Official Press han informat sobre el lliurament dels guardons. Els Premis MOTIVEM s’emmarquen dins de les activitats de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i compten amb el suport de la Generalitat i Caixabank.

motivem 2

Compartir transport i realitat virtual en patrimoni, segon i tercer premi

El segon premi, dotat amb 3.000 euros, ha sigut para Caruniv. Un servei perquè estudiants i professors universitaris publiquen les rutes que recorren per a anar a la Universitat, reduïsquen costos i augmenten la interacció social. Aquest projecte, coordinat per la professora del Departament d’Economia Aplicada, Antonia Sajardo, ha sigut desenvolupat pels estudiants del Grau en Treball Social, Cristina González-Madroño  i Andrea Rivas, i del Grau en Dret, Miguel Ángel Sancho.

Les altres set idees finalistes han sigut La sombra del árbol; Celulosa 2.0; Jellyking, Extremofilm, Celiart, Actua i Wallet Band, totes elles reconegudes amb 1.000 euros cadascuna.

Rvive és el projecte guanyador del tercer dels guardons d’aquesta edició dels Premis MOTIVEM amb 2.000 euros. Els estudiants del Grau en Mestre i Mestra en Educació Primària, Manuel Blasco, Álvaro Morales i Isabel Rodríguez són els responsables d’aquest projecte, coordinat pel professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Héctor Hernández, que té com a objectiu a través de la realitat virtual millorar l’aprenentatge significatiu en diferents àrees de coneixement i/o en intervencions patrimonials i culturals.

Treball en equip, essència dels Premis MOTIVEM

El lliurament dels premis va ser presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, que va destacar la capacitat innovadora dels projectes presentats. Per la seua banda, el president de Cierval, José Vicente González, va valorar  l’oportunitat de treballar en equip que ofereixen els Premis MOTIVEM:  «ningú pot fer res a soles», va dir i va animar als estudiants a emprendre. «Aquesta Comunitat necessita gent com vosaltres», va remarcar  González.

El president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Carlos Pascual, va destacar  el paper de la Càtedra en la inoculació de l’esperit emprenedor entre els estudiants de la Universitat de València.  La directora general d’Universitat, Recerca i Ciència de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno, va felicitar als premiats i els va agrair el seu esforç d’innovació, transversalitat i creativitat, «coses molt importants per a la societat».  El lliurament dels Premis MOTIVEM també va tindre el suport pel director del centre d’institucions de Caixabank, Fernando Corell, que va destacar la valentia dels emprenedors.

Etiquetes
, , ,