Millor empresari i millor persona: 10 propòsits per a 2018

27/12/2017

CCE propósitos de año nuevo

Reconeguem-ho, encara que no ens ho proposem, és inevitable fer balanç de l’any quan aquest s’acaba i marcar-se algun propòsit per al nou que comença. Com sabem que els emprenedors esteu especialment ocupats pensant en el vostre negoci hem arreplegat 10 bons propòsits per a veure si algun d’ells pot entrar en la vostra llista, ací estan!
Deixa d’estar a soles.
Si acabes de començar i portes poc de temps en açò, probablement eres l’empresari orquestra que al mateix temps tanques una comanda, que parles amb el banc, organitzes la logística o compres el cafè per al despatx. I creu-nos, vas a patir molt en el camí.
Si vols ser un empresari d’èxit has de saber que la clau està en el capital humà, per la qual cosa has de proposar-te trobar a aqueixes persones talentoses que aportaran alguna cosa diferent i de valor a la teua empresa.
Dóna-li ales al teu negoci.
Si ja et vas atrevir a donar el primer pas, el següent és fer tot el possible perquè cresca. Sabem que açò no depèn completament de tu, perquè hi ha factors interns i externs que influeixen, però estem segurs que hi ha alguna cosa que pots fer per a contribuir a açò i encara no ho has pensat. Com va la teua estratègia digital? Pots cercar algun soci estratègic? Dedica-li una estona a veure què han fet uns altres per a créixer i segur que se t’ocorre un nou camí per caminar.
Obri la porta a la innovació.
Perquè saps que és fonamental per a qualsevol organització. Revisa els teus processos, productes o serveis i identifica les principals àrees de millora i posa’t com a propòsit cercar solucions innovadores per a elles. Probablement no siguen necessaris canvis radicals, sinó xicotets canvis en alguna de les teues estratègies de comercialització, recursos humans o promoció.
És l’hora de tindre un mentor.
Tots els emprenedors necessiten tindre mentors que els guien i donen eines per a ser millors. Si encara no comptes amb persones així, inicia la cerca aquest pròxim any; si ja les tens, obliga’t a tindre un contacte constant i valuós amb ells.
Ix, deixa’t veure, coneix gent.
Sí, el networking és una prioritat. No t’escudes en l’excusa de “no tinc temps” o “sóc poc sociable”, avui dia és vital per a un emprenedor, especialment en les seues primeres etapes. Crea una agenda dels principals esdeveniments als quals vulgues asistir a l’any, i procura no perdre-te’ls. Manté les relacions passades i reprén el contacte amb antics amics i companys.

Cuida’t!
Per al pròxim any procura millorar els teus hàbits alimenticis i de son, així com fer exercici i intentar desconnectar tots els dies. Ho saps, la teua salut influeix en el teu acompliment i, a la llarga, descuidar-la pot provocar-te danys físics i mentals. Segur que enguany en algun moment t’has adonat de la importància d’açò que t’estem explicant…
Organitza’t, estableix procesos.
En definitiva, sigues més productiu però no necessàriament treballant més, sinó de manera més organitzada i esprement el temps. Realitza un esquema de treball que t’ajude a ser més efectiu i a reduir el nivell d’estrès, alguna cosa ens diu que hi ha moltes telefonades, emails, whats, etc. que pots evitar.
Llig més.
Un emprenedor mai ha de deixar d’aprendre. Fixa’t una meta i aprén noves habilitats, encara que només siga una, per a reforçar la teua memòria, augmentar les teues connexions cerebrals i facilitar la presa de decisions.
Practica la solidaritat.
Sabem que és difícil traure una estona per a unir-te com a voluntari a una causa social però com probablement no camines molt sobrat de diners, aquesta serà la millor forma d’ajudar a la teua comunitat, al teu entorn, fins i tot a la teua empresa, aconseguint una vida personal més plena.
No t’oblides de la teua família i amics.
Perquè ells no ho fan, perquè encara que tu tens poc temps per a ells quan els crides sempre troben una estona per a tu. Aquestes persones poden ser la teua major motivació i suport. Encara que la teua agenda sempre estiga plena, tracta de dedicar algunes hores a la setmana només per a ells. Encara que en el fons seran per a tu perquè després et sentiràs bé.

Etiquetes
,