Carlos Pascual obrirà el congrés universitari sobre discapacitat i ocupació

29/09/2015

Congreso

La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València acollirà en el seu si els pròxims dies 5 i 6 de novembre el Congrés Nacional sobre “Ocupació, emprendimiento i discapacitat”. En la jornada inaugural intervindrà Carlos Pascual de Miguel, President de la Càtedra.

El Congrés Nacional sobre “Ocupació, emprendimiento i discapacitat” és el resultat de l’aposta per la formació i la plena inclusió laboral de la Universitat de València, sent en aquests moments el centre universitari presencial espanyol amb major nombre d’estudiants amb algun tipus de discapacitat (1037 usuaris en 2015).

La Fundació Universitat-Empresa (ADEIT), òrgan que acull en el seu si a la Càtedra de Cultura Empresarial, aposta pel futur i per la inserció laboral de les persones amb discapacitat i per açò col·labora al costat d’altres entitats com l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) -que compta amb l’acreditació d’Agència de Col·locació- per a aconseguir la inserció laboral dels/les titulats/as de la Universitat de València i facilitar les seues possibilitats professionals.

La Universitat de València s’ha destacat en les últimes dècades per impulsar accions dirigides a la empleabilidad dels discapacitats, que responen tant a les exigències de la societat com a les necessitats dels egressats. Per tant, l’objectiu d’aquest congrés és analitzar la situació laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat a nivell general i amb referències als egressats universitaris, en particular.

L’acte d’obertura d’aquest certamen, que tindrà lloc en la seu de ADEIT a València, començarà a les 9:00 hores del matí amb la inauguració a càrrec de Carlos Pascual. Més tard, se celebrarà una taula redona en la qual participaran alguns representants de les empreses que formen part del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial com són José Abargues, Director RRHH de Ford Espanya, Josep Vicent Mascarell , Director de RSC i Innovació en BALEÀRIA i Vicente Ruiz Baixauli, President de RNB.

El segon dia hi haurà un debat, moderat per Lorena Jericó Sanz, la Presidenta de Alumni de la Càtedra de Cultura Empresarial, sobre Idees Motivem en el qual els ponents compartiran les seues reflexions emprenedores. En aquest acte participaran Ángel Morales Rubio, Catedràtic de Química Analítica i parlarà de “Taller per a cecs”; Antonia Sajardo Moreno, Professora Titular d’Economia Aplicada la ponència de la qual versarà sobre “Som els teus ulls” i Carolina Moliner Cantos, Professora Titular de Psicologia Social que tractarà el seu projecte “Creu-ajuda”.

El congrés serà clausurat el dia 6 de novembre per Vicente Ruiz Baixauli, Director General de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

Etiquetes
,