Els Premis Motivem centren una taula en Focus Innova Pime, el major esdeveniment de emprendimiento i innovació

4/11/2015

DSC_0067

L’esdeveniment celebrat en el Palau de Música de València ha reunit a l’ecosistema emprenedor de la ciutat. Més de 3.000 persones han assistit per a conèixer de primera mà idees innovadores i projectes empresarials molt ambiciosos.

En la taula de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT han participat com a ponents Rafael Escamilla, responsable de l’Àrea de Programes Europeus i Competitivitat del IVACE, Mavi Mestre, vicerectora d’Ordenació Acadèmica i de Professorat i els coordinadors d’alguns dels participants en l’última edició dels premis Motivem.

Mavi Mestre, vicerectora d’Ordenació Acadèmica i de Professorat de la Universitat de València, ha moderat la taula i ha presentat els tallers, en els quals s’ha parlat de les pre-Startups i les Startups en el marc del emprendimiento europeu.

A l’inici de la conferència la sotsdirectora general d’Economia, Mº José Ortolá, ha destacat l’estratègia innovadora de la Comunitat Valenciana en matèria de emprendimiento, estratègia que li ha portat a guanyar el premi a la Regió Emprenedora Europea (REE) 2015, per designació del Comitè de les regions i de la Comissió europea. Guardó que ha compartit amb altres regions de Portugal i Irlanda del Nord.

En aquest entorn de emprendimiento la Universitat de València va decidir impulsar un projecte que promoguera aquests coneixements i impulsarà aquesta cultura entre els seus alumnes. El germen de les pre-Startups és Aula Emprèn, una iniciativa promoguda per ADEIT que ha tingut com a principal objectiu “formar al professorat universitari amb capacitats i habilitats motivadores en l’esperit emprenedor amb la finalitat de transmetre-les als alumnes”, ha explicat Mº José Ortolá.

Aquest professorat, compost pels coordinadors dels projectes presentats en els premis Motivem, ha aconseguit motivar a alguns dels estudiants que avui han presentat davant els assistents els seus projectes empresarials.

Estalviar aigua, il·luminar amb plantes i servei lingüístics

Vicente Caselles, professor de la Universitat de València i Ana Iglesias, estudiant de postgrau de la Fundació ADEIT han presentat ESH2O, una empresa que ofereix un servei, mitjançant el qual l’agricultor pot saber què quantitat exacta d’aigua ha d’emprar en els seus cultius sense malgastar una gota de més perquè permetre l’estalvi d’un 50% d’aigua de reg a l’any.

“Mitjançant un sistema de teledetecció descarregarem de les bases de dades online les imatges dels cultius i, mitjançant un programa de tractament d’imatge, calcularem l’estrès hídric de la zona estudiada”, ha explicat Ana Iglesias. D’aquesta forma, explica Ana Iglesias, és possible esbrinar “quin és la quantitat d’aigua justa que és necessària per a regar l’endemà”. “Una vegada recaptats les dades, l’empresa es posaria en contacte amb el client i li informaria de la quantitat d’aigua exacta amb la qual ha de regar els seus cultius l’endemà via sms, app, trucades telefòniques o per correu electrònic i visites personals.”, ha detallat l’estudiant.

El segon projecte presentat ha sigut Bioluminescència, coordinat per Emilia Matallana. Es tracta d’una alternativa a les energies renovables, basada en la capacitat bioluminiscente d’alguns organismes. “El nostre producte és completament renovable i sostenible amb el medi ambient perquè li atorga avantatge en contribuir amb la repoblació forestal i la generació d’oxigen”, explica Cristina Santana, membre de l’equip d’estudiants que ha contribuït a la seua creació.

Per a finalitzar la taula s’ha exposat un altre projecte emmarcat en l’àmbit lingüístic. Es diu Hòliba i va dirigit a empreses internacionalitzades que cerquen millorar i consolidar la seua partner ship. “Nosaltres aportem els coneixements culturals i lingüístics que et fan diferenciar-te de la competència”, afirma Pablo Cañete, integrant del grup d’estudiants creadors del projecte.

La coordinadora de Hòliba, Ana Rosa Calero, ha fet una reflexió en la qual ha explicat que durant el procés de creació, “va haver-hi moments en els quals tots els integrants de l’equip fluïen”. I ha conclòs amb la idea que “l’ingredient principal del còctel emprenedor és la passió.”

Després de visualitzar els vídeos dels Premis Motivem i escoltar la presentació dels estudiants, s’ha obert un torn de preguntes en el qual els ponents han resolt els dubtes dels assistents. La taula ha resultat un èxit, que ha despertat l’interès de molts dels alumnes que han assistit com a oïdors.

Etiquetes
, , , ,