Francisco Álvarez: «Hem de difondre que l’emprenedoria no té ni edat ni sexe»

10/10/2016

foto motivem

«Hem de difondre que l’emprenedoria no té ni edat ni sexe». Aquestes van ser les paraules amb les quals Francisco Álvarez, director d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, va defensar la figura de l’emprenedor. Ho va fer en la clausura del programa ‘De la Idea MOTIVEM al projecte social’ en el qual l’alumnat que havia participat en alguna de les anteriors edicions dels Premis MOTIVEM va poder aprendre a transformar la seua idea en un projecte susceptible de ser posat en pràctica.

Durant la seua intervenció, Álvarez va comentar que llançar-se a engegar un projecte «no té a veure amb Silicon Valley sinó amb millorar coses que ja existeixen». En aquest sentit, gran part de la seua intervenció es va centrar en la ‘economia social’. D’aquesta manera, va explicar als assistents la importància d’aplicar valors ètics i socials en les empreses –les existents i les que es crearan- no solament per a guanyar diners sinó també per a aconseguir que els actors d’aquesta vulguen participar en el procés econòmic.

«Acudim a aquest curs amb un projecte bastant inviable i ací ens ha ensenyat a posar els peus en el sòl», va aclarir un estudiant de Bioquímica i Ciències Biomèdiques de la Universitat de València. Aquest programa «ens ha ajudat no solament a aprendre com dur a terme la nostra idea sinó també a materialitzar-la i fer-la possible», van subratllar els participants.

De la mateixa manera es va pronunciar una altra estudiant de Dret després de l’acte: «Vam fer un primer MOTIVEM en el qual ens va agradar l’organització i el tracte que ens va donar ADEIT i per això no dubtarem un segon a tornar», va explicar. «Vam veure que era una bona manera de dur a terme un projecte en el qual havíem estat treballant i per açò vinguèrem. De fet, continuarem vinculats perquè anem a seguir en el curs de Mentors», va concloure.

En finalitzar l’acte Fernando Corell, director del centre d’institucions de CaixaBanc a la Comunitat Valenciana, va insistir que recolzar l’emprenedoria «és necessari» i que, per tant, «cal protegir a aquestes persones que impulsen millores en la societat en la qual vivim».

Per la seua banda, vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universiat de València, Mª Vicenta Mestre, va comentar que la participació d’alumnes de diferents branques de la Universitat de València demostra que «no fa falta ser economista per a ser emprenedor». I va remarcar que el més important és «ser feliç en açò que hem triat estudiar i treballar».

El programa MOTIVEM és una iniciativa de la Universitat de València i ADEIT que cerca que els alumnes aprenguen a transformar les seues idees en projectes sempre sota unes premisses socials, rendibles i sostenibles. Així mateix, aquesta proposta compta amb el suport econòmic de la Generalitat Valenciana i l’Obra Social de ‘’la Caixa’’.

Etiquetes
, ,