,

Coro de la Fuente, HR Development Program en LIDL: “Cursar aquest programa hauria de ser obligatori per a conèixer de veritat l’empresa”

21/12/2017

LIDL

Fa més de 10 anys que aquesta psicòloga i Master en Direcció de Recursos Humans i Organització per ESIC va passar per les nostres aules per a cursar Qui Pot Ser Empresari? Al llarg de tot aquest temps ha sumat una gran experiència en l’àrea de RRHH, dissenyant, implantant i gestionant accions de selecció, avaluació, formació i desenvolupament de talent. Actualment està treballant en les oficines centrals de LIDL Supermercats en Neckarsulm(Alemanya).

Coro_De_le_Fuente_horizontal

Com vas conèixer el programa Qui pot ser empresari? Per què vas decidir cursar-lo? 

Estava en l’últim any de la carrera i tenia ganes de fer una mica més, de començar a preparar-me per al món laboral. Anteriorment havia fet altres cursos en ADEIT i com vaig quedar molt satisfeta vaig decidir acostar-me a preguntar. Quan em van parlar del programa Qui pot ser empresari? vaig veure que era just el que estava cercant. Un pont entre el món acadèmic i el món laboral que em permetria conèixer moltes empreses del teixit empresarial valencià i les seues experiències.

Què esperaves d’aquest curs?

Volia una formació pràctica que complementara la meua formació acadèmica i que em servira per a conèixer realment les empreses per dins. Volia conèixer de primera mà el treball que realitzen diàriament els directius i com s’enfronten als desafiaments actuals.

Els professors són reconeguts directius i professionals del món de l’empresa, quin valor afegit creus que aporten? Què has après d’ells?

Expliquen els problemes i les solucions als quals s’enfronten en el dia a dia en les seues empreses. Avui, més de deu anys després d’haver realitzat el curs, encara m’enrecorde de consells que ens van donar els professors. Té molt valor que un directiu, normalment amb agendes plenes, dedicara part del seu temps a explicar-li a uns estudiants la seua marxa empresarial i consells per a aplicar en la nostra vida futura.

De totes les claus que t’han proporcionat en aquesta formació, quin ensenyament destacaries?
La importància de les relacions personals dins de l’empresa. En la gran majoria dels desafiaments que compartien amb nosaltres els empresaris les persones jugaven un paper molt important (problemes entre departaments, resistència al canvi, reptes tecnològics, internacionalització…) i sempre van destacar la importància de cuidar a les persones.

A més, visiteu algunes de les empreses valencianes més importants, quines conclusions vas extraure d’aquesta experiència?

Em va impactar molt la visita a la planta de producció de Ford i la visita a un magatzem automatitzat de Mercadona. Tenir l’oportunitat que des de dins ens ensenyen i expliquen els processos de negoci d’aquestes grans empreses té un valor incalculable.

Ha canviat el programa la teua visió de l’àmbit empresarial? 

La meua incorporació al món laboral va ser una mica més fàcil gràcies al programa, que em va fer conèixer per avançat al fet que m’enfrontaria. Un dels majors canvis va ser el de tenir en compte sempre al client en cadascuna de les decisions estratègiques futures.

Et va ajudar aquesta formació a la teua posterior carrera professional/laboral? 

Sempre recorde que aquest curs va aconseguir que tinguera una visió més real de l’empresa i m’acostara a l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits en la meua formació acadèmica. És un complement perfecte.

Recomanaries aquesta iniciativa a altres estudiants? Què els aconsellaries als alumnes de la pròxima edició? 

Sens dubte recomanaria que realitzaren aquest programa. Hauria de ser obligatori perquè els estudiants de la universitat tingueren una visió real del que succeeix en una empresa.
Als alumnes de la pròxima edició els aconsellaria que el temps emprat en la realització del curs és la millor inversió que poden fer, ja que el retorn és molt alt.

Tags