,

El projecte d’un alumne del cicle de mentoring, seleccionat pel programa Garaje de lanzadera

24/07/2017

Green Urban Data

El projecte Green Urban Data, start-up local desenvolupada per Alejandro Carbonell, alumne del programa Mentors per a emprenedors Universitaris de la Càtedra de Cultura Empresarial, ha sigut seleccionat per a la quarta edició del Programa Garaje, desenvolupat per Lanzadera, l’acceleradora impulsada per Juan Roig en Marina d’empreses.
Aquest programa destina prop de 700.000€ perquè 18 equips emprenedors amb projectes en fase inicial disposen d’un termini d’11 mesos d’incubació per a validar les necessitats que han detectat, implementar el seu model de negoci, adaptar el producte als requeriments del mercat i generar les seues primeres vendes.
Per a Carbonell, haver sigut seleccionat per a aquest programa “suposa un recolzament molt gran a la nostra iniciativa. Per a nosaltres és tot un èxit haver sigut triats entre tots els projectes que s’han presentat”, assenyala.
Aquest alumne del programa de mentoring reconeix que el pas per aquest curs els ha aportat una formació molt útil “a l’hora de pensar en la viabilitat de dur a terme la nostra iniciativa” ja que, tal com ens explica, “poder assistir a les diferents sessions amb temàtiques tan enfocades a problemes concrets i amb mentors especialistes i que treballen en grans empreses, ens ha permès conèixer els problemes als quals ens anem a enfrontar i ens han donat les eines per a lluitar per a superar-los”.
Green Urban Data ha desenvolupat un servei innovador de Big Data ambiental per a les ciutats, amb la finalitat de promoure la millora de la qualitat de vida de les persones a través de la informació ambiental de l’entorn urbà.
Com el propi Alejandro Cabonell assenyala, el recorregut del seu projecte serà “fins a l’infinit i més enllà” però açò no els impedeix ser prudents i anar avançant pas a pas, “però si parar”, matisa, ja que “en el món de l’emprenedor i de les startups el que es para està mort. És una carrera de fons i has d’estar preparat per a tot”.
A pesar que li costa arrancar-se amb un consell aconseguim que ens done algun per a tots aquells emprenedors i aquest no és un altre que el de mantenir sempre una actitud molt oberta “cal estar sempre a l’escolta de tot el que passa al teu al voltant, sempre pots aprendre de la persona que tens al teu costat siga un mentor, un client, o un emprenedor” conclou.