Els alumnes de Qui pot ser empresari? aprenen sobre els diferents enfocaments de negoci

20/02/2017

IMG_3279

Els estudiants de Qui pot ser empresari? han pogut aprendre, de la mà de Francisco Segura, President de Grupo Segura; i Iker Marcaide, fundador de Zubi Labs; com dos enfocaments de negoci diferents, un en clau més familiar i un altre de cort més innovador, poden ser igualment vàlids per a engegar i desenvolupar un negoci d’èxit.
Francisco Segura va prendre les regnes de l’empresa que va fundar el seu pare després de portar molt de temps afermat en la direcció i gestió de la companyia. Durant la seua intervenció, va aprofitar per a traslladar als alumnes un missatge realista i positiu del emprenement. Sacrifici, idees, definició d’objectius, formació, informació de possibles errors i coneixement del món empresarial amb una base pràctica, són, per a Francisco Segura “aspectes bàsics per a qualsevol empresari”.
“No cal oblidar -continuava- la importància de la base econòmica per a qualsevol projecte. Cal renovar-se constantment i intentar cercar tots els dies què fer en un futur, per molt sòlida que siga una empresa”, els va dir als alumnes.
Precisament respecte al futur dels seus projectes, Francisco Segura va aconsellar als estudiants “marcar línies generals i després actuar” a més d’envoltar-se d’un bon equip, ja que “ l’entorn personal és essència”.
El president de Grup Segura va impartir una sessió molt activa en la qual va aportar gran quantitat de dades del sector i de la seua companyia. La ponència va concloure comentant entre tots els presents aspectes sobre el futur en el món de l’automòbil: la desaparició del motor de combustió, el futur dels cotxes elèctrics i les energies renovables, entre altres qüestions.

IMG_3287
D’altra banda, Iker Marcaide, va impartir una sessió que, sota el nom “El (impredictible) camí d’emprendre” va proporcionar als alumnes un enfocament diferent sobre el món empresarial.
Marcaide va confessar als estudiants que li agrada “treballar en coses que valen la pena i intentar que moguen el món que ens envolta cap a una correcta adreça, perquè els negocis han d’anar més enllà d’una fi financera” els va dir. “Crec en la repercussió de crear un impacte positiu per a la societat. La veritat és que m’agrada em fer el bé a través de la meua empresa”, va afegir.
En 2009 va fundar PeerTransfer, la millor Start Up de 2010, cercant la “alternativa a la transferència bancària convencional” amb la intenció de ser la manera més econòmica i millor per a persones físiques i jurídiques d’enviar diners i fer pagaments a nivell internacional. Encara que al principi no va ser fàcil “tot allò gran comença xicotet – va recordar- va ser aprenent”. Actualment, a més de Zubi Labs, ha engegat, al costat de tres socis, Imagine Montessori School.

Tags
,