Francisco Segura: “La internacionalització ha sigut un factor clau per a la continuïtat i el creixement de la nostra empresa”

7/03/2019

IMG_6562

En una nova sessió de Qui Pot Ser Empresari?els alumnes van gaudir d’una interessant sessió a càrrec de Francisco Segura, president i conseller delegat de Grup Segura. Conversem amb Segura sobre la seua visió de l’empresa i el missatge que ha volgut transmetre als estudiants durant la seua sessió.

1. Un llibre que li haja marcat
La Singularitat està a prop: Quan els humans transcendim la biologia de Ray Kuzweii. En aquest llibre es perfila una imatge de la societat i les empreses del futur. A més, m’agrada llegir assajos.

Empresari que admire i per què
Per a mi l’empresari a admirar és Juan Roig. He viscut la seua trajectòria des del principi i crec que la seua estratègia i la seua política han revolucionat el sector empresarial a la Comunitat Valenciana. Sens dubte, un referent indispensable.

Tres qualitats que ha de tindre una persona que vol ser empresari:
Ha de tindre molt clar els seus objectius i metes; ha de ser molt persistent, i sobretot una mica somiador. Sense somnis un no es llança al buit.

Frase que l’ajude o motive
“Cal mirar sempre cap avant, la qual cosa queda arrere ja ha passat i no té solució”.

Es va fer empresari per a…
Em ve de família. El meu pare va ser el fundador de l’empresa, i sempre va ser un referent per a mi. Mai m’he plantejat la raó, va nàixer natural en viure-ho en la meua família des de xiquet.

Quin és el seu major èxit empresarial?
Considere que una empresa de cinquanta anys té complicat parlar del seu èxit empresarial, no obstant això, la internacionalització ha sigut un factor clau per a la continuïtat i el creixement de l’empresa.

De no haver sigut empresari, a què li hauria agradat dedicar-se?
Mai m’ho he plantejat realment, però potser ser investigador.

Respecte a la creació d’empreses, com pensa que pot afectar la sort a l’èxit d’un negoci?
Jo no crec en la sort per a res, però sempre pensem que pot tindre influència. El millor que podem fer és identificar bé les necessitats del client, treballar molt, estar ben assessorats i tindre un bon equip.

Després de la seua sessió de hui, amb quin missatge li agradaria que es quedaren els alumnes de Qui pot ser empresari?
Amb que tot el que hagen aprés en la seua vida com a estudiants serà la base, però que la societat canviarà moltíssim. Han de tindre en compte com pot ser el món en els pròxims anys i estar al corrent que ja no ens trobem en una societat que es mesura per una linealidad, sinó per una exponencialidad de tot el que va esdevindre.

Cura, que tot canviarà molt i ells són la generació que ha de provocar un desenvolupament.