La importància de la tresoreria en les xicotetes empreses

18/07/2018

tesoreria

En moltes de les ponències del nostre Programa de Mentors per a Emprenedors Universitaris s’ha destacat la importància de comptar amb una correcta tresoreria perquè un projecte siga rendible i sostenible en el temps.
Conèixer en profunditat els ingressos i despeses i, sobretot, els diferencials entre tots dos permetran a l’empresa disminuir el seu risc de morositat. Però, com s’han de gestionar els processos de cobrament i pagament en les xicotetes empreses o projectes que acaben de començar?
A continuació, t’enumerem una sèrie d’indicadors que has de tenir presents per a aconseguir uns comptes correctes.
1. Determinar la capacitat d’endeutament de la companyia
Quan analitzes aquest factor tingues en compte que sempre has de comptar amb liquiditat suficient per a poder fer front a possibles imprevists.
2. Fixar els mitjans i sistemes de cobrament
Hi ha diferents tipus de mitjans i sistemes de cobrament, per açò has d’establir el que millor s’adapte a les teues necessitats i model d’empresa.
3. Flux de caixa
Aquest punt és fonamental, ja que el flux de caixa sempre ha d’estar en positio per a poder evitar pèrdua de liquiditat en les operacions. En definitiva, que el crèdit que s’ofereix als clients no supere el crèdit que els proveïdors proporcionen a l’empresa.

Tags