La Càtedra de Cultura Empresarial, Bonet Abogados i la Fundación por la Justicia presenten la segona edició del seu programa “Training Program Excellence”

27/10/2020

Presentación TPE Càtedra CE

La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Bonet Abogados i la Fundación por la Justicia han presentat la segona edició del seu programa de pràctica processal “Training Program Excellence”. Dirigit a estudiants dels últims cursos de Dret, el programa ofereix un entrenament complet de com es treballa un cas des de la primera reunió amb el client fins a la celebració del judici.

En el “Training Program Excellence” els estudiants treballen amb advocats en exercici un cas des del principi amb reunions telemàtiques en grup i amb trobades individuals amb els tutors amb els quals preparen la defensa del cas. Prèviament a la celebració del judici, el tutor manté una última reunió a fi d’analitzar conjuntament l’enfocament definitiu i l’anàlisi de les proves.

El programa finalitza amb la simulació d’un judici en una sala de la Ciutat de la Justícia de València en el qual els estudiants es posen per primera vegada la toga per a defensar davant d’un jutge i fiscals el cas. El procés, com en la realitat, finalitza amb la publicació de la sentència.

Jesús Bonet codirector del despatx Bonet Abogados ha ressaltat el gran aprenentatge dels alumnes i alumnes d’aquest programa per a afrontar els seus primers judicis reals. “Aquest aprenentatge permet que en el primer judici de veritat al qual s’enfronten perden la por que tots tenim a la primera vegada i que estiguen més preocupats per ajudar a la persona, per buscar la defensa des del punt de vista jurídic més que en la forma i en el pensar si vaig o no a ser capaç de fer-ho”, ha assenyalat Bonet.

Per la seua part Encarna Mazón, directora de la Càtedra de Cultura Empresarial, ha destacat que es tracta d’un programa únic en la Comunitat Valenciana. “És el primer programa de processal amb judicis reals celebrats en sales de judicis reals a la Ciutat de la Justícia amb jutges, fiscals i els propis alumnes fent d’advocats creant una situació el més real possible per als participants en el programa”, ha explicat Mazón.

L’esdeveniment, al qual van acudir també José María Tomás y Tío, president de Fundación por la Justicia, i Rosario Serra, vicedegana d’estudis de Grau de la Facultat de Dret de la Universitat de València, ha servit també per a reconéixer el treball dels estudiants de la primera edició en la qual el lliurament de diplomes que va quedar suspesa per la pandèmia.