La Universitat de València la primera d’Espanya en nombre d’alumnes i treballadors discapacitats

5/11/2015

catedra
  • Mónica Oltra inaugura el Congrés Nacional d’Empreniment, Ocupació i Discapacitat en la Fundació Universidad-Empresa (Adeit)

  • Esteban Morcillo, rector de la UV: “tots i cadascún de nosaltres tenim algun límit en les nostres capacitats”.

Arranca en la seu de la Fundació Universidad-Empresa ADEIT el Congrés Nacional d’Empreniment, Ocupació i Discapacitat en què durant 2 jornades els millors experts, especialistes universitaris i de la patronal debatran sobre l’àmbit de la integració de les persones amb diversitat funcional en el camp de l’empreniment i la cultura empresarial. El congrés, que compta amb la col·laboració de la Càtedra de Cultura Empresarial i d’ADEIT ha sigut inaugurat per la Vicepresidenta de la Generalitat i consellera de polítiques inclusives Mònica Oltra. Oltra ha manifestat que “las polítiques inclusives han d’eliminar clixés i prejuís entorn de la discapacitat i que el repte del seu govern és l’accessibilitat universal i la inclusió total”. No s’entén, va afegir Oltra “que no hi haja, per exemple, transports públics adaptats que arriben als polígons industrials i els instituts tecnológics”.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de València Esteban Morcillo va defendre la definició “diversidad funcional” per a referir-se a la discapacitat perquè “tots i cadascún de nosaltres tenim un límit en les nostres capacitats”. Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial, va destacar la tradició integradora de la Universitat de València: “La UV és integradora per naturalesa. Integra persones discapacitades com a estratègia en la seua política educativa i integra els seus alumnes en l’empreniment i la cultura empresarial”. En els 16 anys de vida de la Càtedra, va afegir, “s’han creat 250 empresas”.

Ignacio Remiño, representant del govern d’Espanya i director general de Polítiques de suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat va remarcar el lideratge de la Universitat de València en este camp: “és conegut que la Universitat de València és la institució universitària presencial d’Espanya que més persones amb algun tipus de discapacitat integra en les seues aules i la que més treballadors amb diversitat funcional té en la seua plantilla”. Francisco Álvarez, director general d’Economia, empreniment i cooperativisme de la Generalitat, també va intervindre en l’acte d’obertura d’este congrés i va voler incidir en que “no hi ha edat, sector o àmbit propici per a emprendre. Es pot emprendre en qualsevol condició o circumstància vital”.”

Durant 2 dies s’estendran les sessions d’este congrés d’abast nacional, amb taules redones i debats entre els que destaquen les taules organitzades per les firmes valencianes RNB i Baleària, que formen part del patronat especial de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

Tags
, ,