Presiona "Enter" para comenzar tu búsqueda

, ,

“El Qui pot ser empresari? va ser una experiència vital de les que mai s’obliden”

3/12/2020

Jorge Linares #EntrevistaCCE

Entrevistem a Jorge Linares director gerent de la Camara de Comerç de València. És Llicenciat en Economia en l’especialitat de direcció d’Empreses a la Universitat de València amb estudis en el camp de Finances Corporatives, Banca Privada, Direcció estratègica, Estadística, Recursos Humans i Macro i Microeconomia. Té un Diploma d’Estudis Avançats en Direcció Estratègica d’Empreses també per la Universitat de València.

Va ser durant quasi set anys secretari general d’ASEMAD – Associació Valenciana d’Empresaris de la Fusteria i Afins fins que l’octubre de 2011 s’incorpora a la Cambra de Comerç de València en el lloc de director gerent, càrrec en el qual continua en l’actualitat. A més és membre de la junta directiva d’UNICEF Comunitat Valenciana des de 2016.

Va ser alumne de la primera promoció del nostre programa “Qui pot ser empresari” Quins records té?

La veritat és que tot el que fa que torne al món universitari em fa sentir molt feliç afortunadament he tingut la sort que al llarg de la meua trajectòria professional he pogut estar compaginant el meu treball amb el món universitari perquè vaig poder fer el doctorat per exemple. Sempre que vinc a aquesta casa és com si em sentira a la meua casa.

Record que fa 20 anys un amic meu em va dir que hi havia un curs que era nou, molt revolucionari i que ens anaven a donar l’oportunitat de poder escoltar a empresaris de primer nivell i no ho vaig dubtar. Va ser una experiència vital important d’aquestes que mai s’obliden. Va ser també una experiència col·lectiva de conéixer a gent de molts àmbits diferents. Ho recorde amb una sensació de felicitat i d’alegria.

Participar en el “Qui pot ser empresari?” com va influir en la seua carrera professional?

Més enllà de les lliçons apreses i d’escoltar a molts ponents, a molts directius, per a mi sens dubte el que més m’emporte és el capital relacional. Hui dia en el món de l’empresa el coneixement és important, però és molt més important l’actitud, el networking i el capital relacional. Si eres un directiu que has de crear un equip i si necessites recolzar-te en assessors per a iniciar un projecte en tots aquestos àmbits necessites estar ben connectat. Llavors en aquest sentit jo el que més em porte és la capacitat de conéixer i la possibilitat de conéixer a molts directius que després m’he anat trobant al llarg de la meua carrera professional. Com et deia és una oportunitat immensa poder escoltar a directius de primer nivell que et conten les seues experiències i la seua trajectòria professional. Els joves universitaris han de valorar molt aquest programa perquè per a mi no té preu.

La Cámara de Comerç de València és patró de la Càtedra de Cultura Empresarial què li aporta a la Cámara ser patró?

Per a la Cámara és fonamental estar en col·laboració amb les universitats i sobretot amb la Universitat de València. En aquest sentit el nostre objectiu és doble. D’una banda ajudar a impulsar la transferència de coneixement del món universitari al món de l’empresa i viceversa. En aquest país fem molt bona ciència, fem una investigació básica, però crec que hem de millorar en la transformació i en el trasllat d’aquesta investigació a la realitat empresarial. Aleshores  tot el que siga transferència de coneixement de l’àmbit universitari a l’àmbit privat i a l’àmbit empresarial la Cámara sempre el secundarà.

D’altra banda és fonamental que a la comunitat universitària li puguem inculcar els valors de la cultura empresarial. Serà molt important en el futur tindre una comunitat d’emprenedors que puguen generar riquesa i que puguen generar economia que sustente l’estat de benestar que tant ens ha costat aconseguir. Per això cal animar-los i impulsar-los i tot el que siga promoure la cultura empresarial als nostres joves valencians la Cámara ha d’estar sempre recolzant.

Entrevista completa en el vídeo.

, ,

“El Qui pot ser empresari? fue una experiencia vital de estas que nunca se olvidan”

3/12/2020

Jorge Linares #EntrevistaCCE

Entrevistamos a Jorge Linares director gerente de la Cámara de Comercio de Valencia. Es Licenciado en Economía en la especialidad de dirección de Empresas en la Universitat de València  con estudios en el campo de Finanzas Corporativas, Banca Privada, Dirección estratégica, Estadística, Recursos Humanos y Macro y Microeconomía. Tiene un Diploma de Estudios Avanzados en Dirección Estratégica de Empresas también por la Universitat de València.

Fue durante casi 7 años secretario general de ASEMAD – Asociación Valenciana de Empresarios de la Carpintería y Afines hasta que en octubre de 2011 se incorpora a la Cámara de Comercio de Valencia en el puesto de director gerente puesto en el que continúa en la actualidad. Además es miembro de la junta directiva de UNICEF Comunitat Valenciana desde 2016.

Fue alumno de la primera promoción de nuestro programa “Qui pot ser empresari” ¿Qué recuerdos tiene?

Pues la verdad es que todo lo que hace que vuelva al mundo universitario me hace sentir muy feliz afortunadamente he tenido la suerte de que a lo largo de mi trayectoria profesional he podido estar compaginando mi trabajo con el mundo universitario porque pude hacer el doctorado por ejemplo. Siempre que vengo a esta casa es como si me sintiera en mi casa.

Recuerdo que hace 20 años un amigo mío me dijo que había un curso que era novedoso, muy revolucionario y que nos iban a dar la oportunidad de poder escuchar a empresarios de primer nivel y no lo dudé. Fue una experiencia vital importante de estas que nunca se olvidan. El Qui pot ser empresari fue también una experiencia  colectiva de conocer a gente de muchos ámbitos diferentes. Lo recuerdo con una sensación de felicidad y de alegría.

Participar en el “Qui pot ser empresari” ¿cómo influyó en su carrera profesional?

Más allá de las lecciones aprendidas y de escuchar a muchos ponentes, a muchos directivos, para mí sin duda lo que más me llevo es el capital relacional. Hoy en día en el mundo de la empresa el conocimiento es importante pero es mucho más importante la actitud, el networking y el capital relacional.  Si eres un directivo que tienes que crear un equipo y si necesitas apoyarte en asesores para iniciar un proyecto en todos esos ámbitos necesitas estar bien conectado.  Entonces en este sentido yo lo que más me lleve es la capacidad de conocer y la posibilidad de conocer a muchos directivos que luego me he ido encontrando a lo largo de mi carrera profesional. Como te decía es una oportunidad inmensa poder escuchar a directivos de primer nivel que te cuenten sus experiencias y su trayectoria profesional. Los jóvenes universitarios deben valorar mucho este programa porque para mí no tiene precio.

La Cámara de Comercio de Valencia es patrono de la Càtedra de Cultura Empresarial ¿qué le aporta a la Cámara ser patrono?

Para la Cámara es fundamental estar en colaboración con las universidades y sobre todo con la Universitat de València. En este sentido nuestro objetivo es doble. Por un lado ayudar a impulsar la transferencia de conocimiento del mundo del mundo universitario al mundo de la empresa y viceversa. En este país hacemos muy buena ciencia hacemos una investigación básica pero creo que tenemos que mejorar en la transformación y en el traslado de esa investigación a la realidad empresarial.  Entonces todo lo que sea transferencia de conocimiento del ámbito universitario al ámbito privado y al ámbito empresarial la Cámara siempre lo va a apoyar.

Por otro lado es fundamental que a la comunidad universitaria le podamos inculcar los valores de la cultura empresarial. Va a ser muy importante en el futuro tener una comunidad de emprendedores que puedan generar riqueza y que puedan generar economía que sustente el estado de bienestar que tanto nos ha costado conseguir.  Por eso hay que animarlos e impulsarlos y todo lo que sea promover la cultura empresarial a nuestros jóvenes valencianos la Cámara tiene que estar siempre ahí apoyando.

Escucha la entrevista completa en el vídeo.