,

S2 Grupo premiat per la seua cooperació amb els estudiants per la Xarxa de Fundacions Universitat Empresa

22/11/2018

IMG_4707 (1)

El nostre patró, S2 Grupo, sempre s’ha caracteritzat per col·laborar en projectes que fomenten el vincle entre l’empresa i els estudiants. Per aquest motiu, la Red de Fundaciones Universidad Empresa li ha atorgat un premi en la modalitat d’empreses que cooperen de forma continuada amb la universitat i tinguen repercussió sobre la docència i la recerca.

Des de la Càtedra de Cultura Empresarial hem volgut felicitar-los i compartir amb els seus socis i directors, José M. Rosell i Miguel Ángel Juan, una interessant conversa sobre la importància de recolzar el talent jove i participar en iniciatives que unisquen a les empreses amb els estudiants.

Què significa formar part de la Càtedra de Cultura Empresarial?

José Miguel Rosell: Després de cinc anys formant part de la Càtedra de Cultura Empresarial, hem aconseguit retornar-li a la societat el que ens va donar a nosaltres en el seu moment. Es tracta d’una activitat que fem amb molt esforç, contribuint així al fet que els estudiants que s’estan formant a través de la Càtedra vegen una forma diferent d’enfocar el seu futur professional. Ens aporta un lloc de privilegiat, ajudant a aquells que, com nosaltres en el seu moment, són recentment llicenciats i es troben en les etapes inicials per a començar un negoci.

Miguel Ángel Juan: Fem el que ens agradaria que hagueren fet per nosaltres, ja que quan nosaltres comencem, ningú ens va introduir en el món de l’empresa, cosa que tampoc estava al capdavant de ningú, llevat que es tractara d’una empresa familiar..

Com a col·laboració en el Programa de Pràctiques en Empresa, Què suposa per a S2 Grup comptar amb estudiants de la Universitat de València que realitzen pràctiques en empreses? Què aporten a l’empresa?

Miguel Ángel Juan: Ens aporta noves idees. Es tracta de gent jove amb una altra forma de veure les coses, que esperem es convertisquen en professionals que es puguen incorporar a la nostra empresa. En aquests moments, i per a nosaltres que treballem en una empresa tecnològica, la captació i la retenció del talent és un dels objectius fonamentals, una oportunitat per a identificar persones idònies per a cobrir un lloc determinat.

José Miguel Rosell: La Universitat de València, una de les millors universitats del món, ens permet disposar de gent molt vàlida que puga arribar així a formar part de la nostra empresa. Nosaltres som una empresa valenciana i el centre principal d’operacions es troba a València. Açò fa que per a nosaltres siga imprescindible disposar de matèria primera per a desenvolupar la nostra activitat a través de les universitats valencianes, ja que som una empresa que ven el seu propi treball i que cerca donar riquesa a València.

Què suposa per a l’empresa el reconeixement obtingut a nivell nacional, arran del premi de cooperació Universitat Empresa?

José Miguel Rosell: És el reconeixement a una labor de molts anys. S2 Grupo és una empresa formada per dos universitaris provinents de les universitats valencianes, que ha estat sempre molt prop de les universitats, realitzant programes d’ajuda.

Miguel Ángel Juan: La universitat i l’empresa parlen idiomes bastant diferents, malgrat l’existència d’instruments com són la Fundació ADEIT, que promou l’enteniment d’uns amb uns altres. Nosaltres ens hem trobat, afortunadament, en els dos costats; alguna cosa que ens permet conèixer aqueixa diferència, i raó per la qual se’ns ha reconegut a través d’aquest premi. Siga com siga, ens sentim molt còmodes treballant amb la universitat, i aquest premi ens ajuda a veure que, efectivament, anem pel bon camí.

Quina idea transmeteu als alumnes en les sessions de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València?

José Miguel Rosell: La idea de que qualsevol pot arribar a ser empresari i emprenedor. El món està canviant molt, i el que abans semblava inamovible ara és alguna cosa real. Grans empreses cauen, noves empreses sorgeixen, i qualsevol que té una bona idea i sobretot, passió, és capaç de moure el món. Intentem transmetre’ls precisament açò, que amb il·lusió, passió i una bona idea, pots fer el que et done la gana.

Miguel Ángel Juan: Les empreses són el vehicle amb el qual es pot canviar el món. Es pot ser emprenedor sense necessitat de muntar una empresa, fins i tot des de dins d’aquesta última.

Animaríeu a altres empreses a participar en la Càtedra?

José Miguel Rosell: Clar que sí, per molts motius. És bo per a València, per a les universitats valencianes, i suposa un orgull personal. Pertànyer al curs Qui pot ser empresari? et dóna l’oportunitat de participar amb gent jove, que et fa veure la vida de forma diferent. És enriquidor per ambdues parts.

Fins a quin punt és important la i+D per a una empresa tecnològica?

Miguel Ángel Juan: És alguna cosa fonamental. Nosaltres no podríem estar en la posició que tenim en el mercat nacional i internacional sense els projectes que fem d’i+D. És el que ens dóna la vitalitat tècnica, el coneixement profund de les tecnologies que manegem, el prestigi enfront d’altres entitats, així com la possibilitat d’establir relacions internacionals amb equips que treballen en el més important de la tecnologia. La i+D ens ajuda en tots els sentits.

José Miguel Rosell: Una empresa com la nostra no fa recerca bàsica, la qual cosa ens fa estar en constant cerca de suport per part de la universitat. Necessitem d’una bona universitat que tingues científics que ens permeten a nosaltres aprofitar el seu coneixement. Açò ens obliga a tenir una relació amb la universitat el més forta possible.

Tags
, , ,