, ,

“El Qui pot ser empresari? va ser una experiència vital de les que mai s’obliden”

3/12/2020

Jorge Linares #EntrevistaCCE

Entrevistem a Jorge Linares director gerent de la Camara de Comerç de València. És Llicenciat en Economia en l’especialitat de direcció d’Empreses a la Universitat de València amb estudis en el camp de Finances Corporatives, Banca Privada, Direcció estratègica, Estadística, Recursos Humans i Macro i Microeconomia. Té un Diploma d’Estudis Avançats en Direcció Estratègica d’Empreses també per la Universitat de València.

Va ser durant quasi set anys secretari general d’ASEMAD – Associació Valenciana d’Empresaris de la Fusteria i Afins fins que l’octubre de 2011 s’incorpora a la Cambra de Comerç de València en el lloc de director gerent, càrrec en el qual continua en l’actualitat. A més és membre de la junta directiva d’UNICEF Comunitat Valenciana des de 2016.

Va ser alumne de la primera promoció del nostre programa “Qui pot ser empresari” Quins records té?

La veritat és que tot el que fa que torne al món universitari em fa sentir molt feliç afortunadament he tingut la sort que al llarg de la meua trajectòria professional he pogut estar compaginant el meu treball amb el món universitari perquè vaig poder fer el doctorat per exemple. Sempre que vinc a aquesta casa és com si em sentira a la meua casa.

Record que fa 20 anys un amic meu em va dir que hi havia un curs que era nou, molt revolucionari i que ens anaven a donar l’oportunitat de poder escoltar a empresaris de primer nivell i no ho vaig dubtar. Va ser una experiència vital important d’aquestes que mai s’obliden. Va ser també una experiència col·lectiva de conéixer a gent de molts àmbits diferents. Ho recorde amb una sensació de felicitat i d’alegria.

Participar en el “Qui pot ser empresari?” com va influir en la seua carrera professional?

Més enllà de les lliçons apreses i d’escoltar a molts ponents, a molts directius, per a mi sens dubte el que més m’emporte és el capital relacional. Hui dia en el món de l’empresa el coneixement és important, però és molt més important l’actitud, el networking i el capital relacional. Si eres un directiu que has de crear un equip i si necessites recolzar-te en assessors per a iniciar un projecte en tots aquestos àmbits necessites estar ben connectat. Llavors en aquest sentit jo el que més em porte és la capacitat de conéixer i la possibilitat de conéixer a molts directius que després m’he anat trobant al llarg de la meua carrera professional. Com et deia és una oportunitat immensa poder escoltar a directius de primer nivell que et conten les seues experiències i la seua trajectòria professional. Els joves universitaris han de valorar molt aquest programa perquè per a mi no té preu.

La Cámara de Comerç de València és patró de la Càtedra de Cultura Empresarial què li aporta a la Cámara ser patró?

Per a la Cámara és fonamental estar en col·laboració amb les universitats i sobretot amb la Universitat de València. En aquest sentit el nostre objectiu és doble. D’una banda ajudar a impulsar la transferència de coneixement del món universitari al món de l’empresa i viceversa. En aquest país fem molt bona ciència, fem una investigació básica, però crec que hem de millorar en la transformació i en el trasllat d’aquesta investigació a la realitat empresarial. Aleshores  tot el que siga transferència de coneixement de l’àmbit universitari a l’àmbit privat i a l’àmbit empresarial la Cámara sempre el secundarà.

D’altra banda és fonamental que a la comunitat universitària li puguem inculcar els valors de la cultura empresarial. Serà molt important en el futur tindre una comunitat d’emprenedors que puguen generar riquesa i que puguen generar economia que sustente l’estat de benestar que tant ens ha costat aconseguir. Per això cal animar-los i impulsar-los i tot el que siga promoure la cultura empresarial als nostres joves valencians la Cámara ha d’estar sempre recolzant.

Entrevista completa en el vídeo.