Antonio Pellicer: “La creació del IVI va suposar posar en marxa el que estàvem somiant”
“El dia que va nàixer el primer bebé proveta en 1978 va canviar la història de la medicina i es va obrir un camp per a investigar mai vist fins a aqueix moment”. Ací situa el professor Pellicer l’embrió de l‘Institut Valencià d’Infertilitat. Aqueix moment va despertar en ell la idea d’un projecte que porta el nom de València per tot el món.
Antonio Pellicer, fundador i director d’Equip IVI, es va formar en l’Hospital Cliníc i treballà com a professor a Alemanya i EUA abans de concentrar els seus esforços a engegar el IVI. No obstant açò, mai ha perdut de vista que ell és ginecòleg i que el projecte que alçara havia d’estar arrelat en la Universitat “perquè jo me la creia”, va manifestar en la conferència que sota el títol “El IVI: com combatre la infertilitat” va pronunciar ahir en la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.
Carlos Pascual, President de la Càtedra, va assenyalar la seua satisfacció per la presència del Dr. Pellicer en aquest acte “Antonio torna al seu origen” va dir, al mateix temps que va animar als més joves a aprendre de la seua llarga trajectòria, la d’un valencià exemplar que demostra que des de la nostra ciutat poden fer-se grans coses.
Els pilars del projecte IVI van ser la recerca, la docència i la cura de la pacient, tres aspectes que mai han abandonat i que són, sense dubte, el secret del seu èxit.
El Dr. Pellicer, que sempre ha mantingut el vincle amb la Universitat i amb la pràctica hospitalària, va recordar com quan es van plantejar crear IVI van tenir molt clar que volien fer una medicina reproductiva d’alt nivell, abastant la salut integral de la dona i fomentant la recerca,la docència i l’excel·lència professional, “vam fer el que estàvem somiant” va afirmar amb gran satisfacció.
I tot açò sense abandonar mai els seus valors: llibertat per a prendre la iniciativa i innovar, satisfacció pel treball ben fet, afany de superació, treball en equip, honradesa i lleialtat. Al primer aspecte el professor Pellicer li atorga un plus d’importància “sempre he donat llibertat i espai a la gent per a treballar, és necessari. Els bons professionals necessiten autonomia i capacitat per a desenvolupar-se” va remarcar durant diversos moments de la seua intervenció.
L’expansió de IVI ha sigut molt important en els últims anys, actualment estan presents en 11 països amb 51 centres “i no parem de créixer, conforme ens fem més grans van sorgint noves oportunitats. Actualment tenim un projecte preciós a la Índia, prompte obrirem a la Gran Bretanya i el Japó és un altre país molt interessant per a nosaltres “ va avançar.
Per a poder funcionar perfectament amb aqueixa estructura multipaís, hi ha un Equip IVI que nodreix i dóna suport a totes les clíniques. Unes instal·lacions modernes, amb l’última tecnologia i en la qual treballa un staff jove, entusiasta i amb grans habilitats professionals i personals.
Antonio Pellicer va explicar als alumnes i públic assistent com és l’estil de lideratge en IVI, un estil que es resumeix a ensenyar adequadament, donar suport continu i estar compromesos amb el projecte, sempre des de l’autonomia i la responsabilitat. De nou, el factor humà es mostra indispensable en aquest gran projecte.
Un factor que es veu sempre recolzat pels millors resultats clínics possibles “la satisfacció dels nostres clients i els nostres constants avanços en recerca són un arma molt poderosa de màrqueting. Els nostres bons resultats es coneixen, açò atrau nous pacients i les despeses del tractament es converteixen en pressupost per a millorar en R+D i en instal·lacions, és una roda que mai para” va comentar Pellicer.
Precisament és des de la Fundació IVI des del lloc on s’investiga constantment en un camp en el qual hi ha moltíssim per descobrir. Un dels avanços dels quals més orgullosos estan és el d’haver pogut preservar, de forma totalment gratuïta, els ovaris de 1759 dones que anaven a sotmetre’s a un tractament oncològic “ningú té aquestes xifres, no podem estar més satisfets per haver pogut ajudar a totes aquestes dones” va reconèixer el fundador.
Esteban Morcillo, Rector de la Universitat de València, va tancar l’acte amb unes paraules de record per al pare del Dr. Pellicer, pioner i fundador d’una xarxa de clíniques privades, “podies haver-te quedat ací però vas anar més endavant, descobrint, en un mercat tan madur com el de la sanitat, un nínxol, el de les clíniques de reproducció assistida”, va destacar.
Avui dia, IVI realitza una labor en recerca, docència, acció social i medicina, que agraeixen milers de dones a tot el món i a la qual mai van a renunciar.