Carlos Pascual: “Tenim al millor grup d’empresaris per a acompanyar de manera altruista a aquest grup de joves emprenedors”
L’IV Programa de Mentors per a Emprenedors ja és una realitat. Una nova cita amb l’únic programa a València, en el qual empresaris i directius col·laboren de forma desinteressada amb emprenedors universitaris per a donar-los el seu suport i motivar-los en els seus projectes empresarials. El president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, va inaugurar l’acte de presentació, acompanyat de Javier Garín, coordinador del Programa Mentors i del Director General d’Economia, Empreniment i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia, Francisco Álvarez Molina.
Un acte de presentació que va servir de primera presa de contacte entre els 16 emprenedors universitaris seleccionats i el seu mentors: 14 empresaris en actiu en algunes de les empreses més potents de la Comunitat Valenciana. “I ho fan de forma desinteressada -ha explicat Carlos Pascual- robant temps que haurien de dedicar-li a les seues empreses amb l’únic objectiu de compartir les seues experiències, els seus èxits i també els errors, i ajudar als futurs empresaris a que no els cometen o almenys, que sàpien superar els fracassos si els tenen.“
Els mentors, en les seues intervencions, van destacar la seua predisposició i el seu compromís amb el Programa i els seus participants: “Aprofiteu nostra experiència, els nostres errors i els nostres encerts. Vosaltres sou els protagonistes”, ha dit Manuel Pérez-Alonso, director de IMEGEN. Juan Manuel Baixauli, de Grup Geisha, ha sigut encara més contundent: “Estem a la vostra disposició, espremeu-nos com una llima.”
Nordkap, Grup Geisha, Emivasa, Tecnidex, Coca Cola Iberian Partners, Vossloh, Baleària, Imegen, Avanza Urbana, Consum, RNB, Grup Ubesol, Waiki Juice i Engloba són les empreses que acompanyaran en els pròxims mesos als 14 emprenedors que van donar a conèixer els seus projectes en la presentació de l’IV Programa de Mentors per a Emprenedors. Entre ells, politòlegs, enginyers, psicòlegs, biòlegs, informàtics, periodistes, llicenciats en dret o físics. Perfils variats que van parlar de les seues empreses, de models de negoci tan diversos com a aplicacions per al sector turístic, detecció precoç del càncer, restauració del patrimoni amb microorganismes vius, formació i coaching, control d’agricultura de precisió amb drons…
L’acte va acabar amb la intervenció del director general de de Economia, Empreniment i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia, Francisco Álvarez Molina. Álvarez va expressar el suport del seu departament als emprenedors. “El sector públic ha d’acompanyar als emprenedors”, va dir i va destacar que és possible emprendre i tornar a emprendre a qualsevol edat. Francisco Álvarez també va parlar de la importància de la rendibilitat social i financera de les empreses i de la necessitat de recuperar sectors abandonats a la Comunitat Valenciana, com l’agroalimentari.