,

Diego Moya: “La clau del programa de Mentoring són els seus docents, tots ells empresaris amb èxit”

21/08/2017

entrenarme

Diego Moya és fundador i director general d’Entrenarme, la plataforma d’entrenadors personals i centres esportius més gran del món amb presència a Espanya, Xile, UK i USA. El seu objectiu és ajudar al client a trobar i triar fàcilment entre milers de professionals que ofereixen els seus serveis d’entrenament, nutrició o fisioteràpia.

Antic alumne del Programa Mentors per a Emprenedors Universitaris, Diego ha volgut compartir amb nosaltres com va ser la seua experiència, que va aprendre del seu pas per la Càtedra de Cultura Empresarial i, molt important, com és el seu dia a dia al capdavant d’Entrenarme.

diego-moya si
Què t’empenta a engegar Entrenarme?
Durant un parell d’anys, mentre cursava les formacions de negoci que oferia ADEIT, va coincidir que la meua cartera de clients d’entrenament personal es va omplir i necessitava contractar entrenadors. En aqueixa època em venia de gust més crear la meua pròpia empresa que continuar tenint una autoocupació, però el treball manual i administratiu era tediós. Per tant, vaig recórrer a Alfonso Zumárraga, amic meu i fundador de DemiumStartups. Ells em van ajudar a trobar una solució a través de la tecnologia, gràcies a la qual podia gestionar milers d’entrenadors a nivell internacional sense necessitat de moure’m de València.
Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i doctorant, quins coneixements tenies del món dels negocis, quan vas decidir muntar el teu propi?
Com he comentat anteriorment, ADEIT va ser el meu primer contacte amb el món dels negocis. Va ser la institució que em va donar la base suficient per a tenir confiança en què podia crear la meua pròpia empresa. A més, gràcies als meus coneixements sobre el sector, vaig poder desenvolupar Entrenarme.
Creus que en totes les carreres haurien d’impartir-se aquest tipus de matèries?
Al 100%. Crec que és indispensable que en qualsevol carrera tècnica siga introduida la matèria de negocis. Amb la situació actual d’Espanya destaca la necessitat de desenvolupar noves idees, crear empreses i que ens acostumem a la mobilitat.
Et vas formar en l’àrea directiva per a aprendre sobre allò que no sabies?
Sí, des de què vaig començar amb Entrenarme he fet diversos cursos de gestió empresarial, llegit multitud de llibres, parlat amb molta gent, etc. Crec que no hi ha una altra manera de poder gestionar bé una companyia.
Com vas conéixer el programa Mentors per a Emprenedors Universitaris? Quin va ser el detonant que et va portar a cursar-ho?
Abans havia cursat dues formacions en Adeit, per la qual cosa m’ho va comunicar el personal intern. Vaig veure que era una oportunitat per a conéixer a empresaris amb èxit i aprendre d’ells.
Com valoraries el teu pas pel cicle? Hi ha alguna cosa que ho faça diferent a la resta de formació i eines disponibles per als emprenedors?
Crec que alguna cosa interessant de Adeit és que forma a universitaris que pràcticament no han tingut contacte amb la gestió empresarial, per la qual cosa és clau en aqueixa fase. El seu punt d’originalitat és la quantitat d’empresaris reeixits que van a les classes a explicar la seua història.
Com és el teu dia a dia en el treball?
Actualment som 20 en l’oficina, per la qual cosa em dedique a dues tasques principalment: la gestió de persones, funcions, tasques, etc., supervisant que es vaja executant correctament el pla que he desenvolupat sobre la base de la visió que tenim; i d’altra banda la venda de l’empresa a clients i inversors, és a dir, la  recerca de finançament en general perquè aconseguim complir el pla.
Què és el millor i el pitjor de ser el teu propi cap?
El millor de ser el teu propi cap és que pots provar tot el que se t’ocorre, sent el responsable dels teus errors. Hi ha empreses que els treballadors no tenen la possibilitat de provar coses i equivocar-se.
El menys bo de ser “cap” és que tens de caps als clients i eres l’últim responsable a solucionar els problemes que sorgeixen.

Tags
,