Energies renovables, un restaurant tecnològic o reg agrícola ultramoderno: projectes que seran empreses

8/10/2015

Foto de grupo

El 7 d’octubre es va clausurar en l’àmbit de la Càtedra de Cultura Empresarial el “Curs de la Idea al Projecte” en el qual equips formats per professors de la Universitat de València i alumnes presenten projectes que tenen la viabilitat suficient per a convertir-se en productes o empreses. Francisco Álvarez, Director General d’Economia, Emprendimiento i Corporativisme de la Generalitat al costat del Director Gerent de ADEIT Antonio Aracil.

En nom dels estudiants –titulats tots ells de la Universitat de València- va intervenir Ricardo Llópez. Vicenta Pérez, que va fer un breu resum d’un curs en el qual es transformen idees en projectes viables. Els projectes presentats van ser 8: Biolight, un sistema de substitució d’energia elèctrica per una totalment renovable i que no emet residus –funciona a través de luminescència; Eduplural, un projecte d’educació inclusiva per a donar resposta davant la diversitat utilitzant els recursos necessaris; ESH20, un servei de teledetecció per a gestionar l’aigua de reg; Latiendasolidaria.com, un portal que ofereix la possibilitat d’identificar i comprar productes solidaris; Música Viva, tallers de musicoterapia amb músics i professionals en directe a persones de la tercera edat; Recursos Educatius Caravana, activitats extraescolars dirigides a xiquets i famílies amb pocs recursos: Restauració Tecnològica, un restaurant temàtic relacionat amb la tecnologia i Tubeca.es, un portal que actua com a nexe entre els estudiants i les empreses.

Durant 10 sessions grupales els equips van configurar els seus projectes en diversos àmbits com la comercialització, la comunicació, la creativitat, les formes jurídiques i la fiscalitat, el microcrèdit, les xarxes socials i la responsabilitat social corporativa.

Tags
,