Jo vaig ser alumne de..., Notícies
Indra González: QPSE? va canviar la meua forma de veure el món de l’empresa
Indra González coneix en profunditat els programes de la Càtedra de Cultura Empresarial. El seu esperit emprenedor el va portar a cursar el programa Qui Pot Ser Empresari? i Mentoring.
Aquests cursos es van convertir en un trampolí i van animar a González a crear Efecto Evento, una empresa d’organització d’esdeveniments amb producció, logística, formació de personal comercial per a promocions o xarxes de vendes externes en accions a nivell nacional. Parlem amb ell sobre l’impacte que van tenir aquestes formacions.
1. Com vas conèixer el programa Qui pot ser empresari? Per què vas decidir cursar-lo?
El vaig conèixer en la universitat. Sempre he tingut ganes d’emprendre i em va sorprendre un programa així, ja que en aqueix moment l’emprenement no estava tan recolzat. Va ser una decisió senzilla perquè el curs m’interessava i pensaba que podia aprendre.
2. Què esperaves d’aquest curs?
Aprendre, sentir experiències, conèixer el que motivava a la resta, conèixer a persones amb les meues mateixes inquietuds i envoltar-me d’un ambient efervescent d’idees i il·lusió.
3. Els professors són reconeguts directius i professionals del món de l’empresa, quin valor afegit creus que aporten? què has après d’ells?
La seua experiència, els seus valors empresarials i personals, els seus èxits i sobretot el seu aprenentatge, el seu “knowhow”. Ser flexible, aprofitar les oportunitats, cercar aliats i que unes vegades es guanya i unes altres s’aprèn.
4. De totes les claus que t’han proporcionat en aquesta formació, quin ensenyament destacaries?
Destacaria tres. La primera és la perseverança, però com l’aigua adaptant-se a les circumstàncies, sent flexible i, al mateix temps, en els moments importants fort. La segona envoltar-te d’un equip professional que aporte valor i, a més, siguen bones persones. Finalment, conciliar l’empresa amb els diferents stakeholders, clients, proveïdors, equip, societat i medi ambient o la responsabilitat social corporativa.
5. A més, visiteu algunes de les empreses valencianes més importants, quines conclusions vas extraure d’aquesta experiència?
Que tots tenen un inici i independentment de com va ser l’important és el viatge. La destinació pot variar, però tots en l’empresa han d’adaptar-se i virar junts com un equip i seguir un objectiu comú per a créixer.
6. Ha canviat el programa la teua visió de l’àmbit empresarial?
Clar, abans no era empresari i ara sí. Després del programa canvia la teua visió de veure el món i, per descomptat, de com veus les empreses, la seua economia i relació amb la societat, però seguisc tenint les mateixes il·lusions i valors.
7. Et va ajudar aquesta formació a la teua posterior carrera professional/laboral?
Sense lloc a dubte va ser un trampolí i una abraçada mútua que segur seguirà amb el temps.
8. Recomanaries aquesta iniciativa a altres estudiants? Què els aconsellaries als alumnes de la pròxima edició?
Per descomptat. Darrere d’aquesta iniciativa, hi ha molta il·lusió de l’equip professional que l’organitza i duu a terme, així com l’esforç i dedicació dels col·laboradors i membres que aporten i s’obrin explicant les seues experiències.
Als alumnes els aconsellaria que escolten, aprenguen, imaginen, somien, adapten els seus coneixements i idees innovadores, demanen ajuda, es relacionen i per descomptat actuen i engeguen els seus projectes, perquè sense açò últim tot es queda en l’aire.