Obert el programa de mentors de la Càtedra 15/16: els empresaris esbrossen el camí als emprenedors

5/10/2015

catedra

Un any més la Càtedra de Cultura Empresarial arranca una nova edició del Programa de Mentors per a Emprenedors Universitaris. A través d’aquest cicle un grup d’empresaris i directius mentorizan iniciatives empresarials d’emprenedors universitaris. El programa es desenvolupa al llarg de sis mesos impartint-se les sessions els dilluns a la vesprada. En aquestes sessions de treball –eminentment pràctiques- el mentor inverteix el seu temps, comparteix els seus coneixements i dedica el seu esforç perquè l’emprenedor desenvolupe tot el seu potencial com a professional. Cada grup té tres sessions amb cada mentor, una primera sessió de presa de contacte i plantejaments a realitzar, la segona sessió d’aprofundiment i tercera sessió de conclusió o recomanacions.

Filosofia de la Càtedra

Aquesta és –potser- una de les iniciatives de la Càtedra de Cultura Empresarial on millor es compleix l’objectiu de la Càtedra d’inocular l’esperit empresarial directament en els alumnes de la Universitat de València. Es tracta d’un programa gratuït que té com a objectiu que els mentors aporten experiència i coneixement als emprenedors en sessions participatives on es treballa en grup els problemes que sorgeixen en la gestió empresarial, aprofitant els emprenedors el coneixement dels mentors per a obtenir solucions pràctiques que potencien les seues possibilitats d’èxit empresarial.

Matriculació

El programa està dirigit especialment als antics alumnes de la Càtedra de Cultura Empresarial i, en general, a titulats de la Universitat de València amb un projecte emprenedor o una empresa en funcionament i es desenvoluparà els dilluns a la vesprada durant el primer semestre de 2016. Les entrevistes per a accedir al programa es realitzaran durant el mes d’octubre en ADEIT. Per a poder participar en aquest procés és necessari emplenar la inscripció prèvia. Després d’aquest tràmit els serveis de la Càtedra de Cultura Empresarial contacten amb els sol·licitants per a concertar l’entrevista.

Temari i professorat

Crear mentalitat empresarial i conèixer de primera mà els obstacles i les solucions que planteja el emprendimiento de la mà dels quals, potser, els hagen patit abans, és l’objectiva del Programa de Mentors. Els mentors que participen en el programa aborden diferents qüestions en les citades sessions grupales. El mentor inverteix el seu temps, comparteix els seus coneixements i dedica el seu esforç perquè l’emprenedor desenvolupe tot el seu potencial com a professional a través de temes com els fonaments del negoci, el màrqueting, els aspectes jurídics i tributaris, el preu d’una empresa o negoci, l’estratègia i la tàctica, els conceptes d’èxit i fracàs, la comunicació, la internacionalització, la resiliència i les adversitats i les remodelacions de l’empresa.

Javier Garín Alabau és el Coordinador del Programa de Mentors i els docents de la III Edició del Curs Acadèmic 14/15 són Pedro Alonso Stuyck (Enginyer Superior Organització Industrial), Juan Manuel Baixauli (CEO Grup Gheisa), Manuel García Portillo (President de Tecnidex), Pablo Juan García (Director Comercial de Vossloh), Alvaro Gómez-Trenor Aguilar (Coca Cua Iberian Partners), Josep Vicent Mascarell (Director de RSC de Baleària), Manuel Pérez Alonso (Director de l’Institut de Medicina Genòmica), Teresa Puchades Olmos (Directora en Avanza Urbana), Francisco Javier Quiles Bodí (Director de Relacions Externes de Consum), Vicente Ruiz Baixauli (Soci Fundador de RNB) i José Adolfo Vedrí Castellà (President Engloba+Adtiviti).

Tags
, , , ,