Els nostres mentoritzats reben una sessió específica sobre finances per a emprenedors
Els alumnes del programa Mentors per a Emprenedors Universitaris de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València han conegut de primera mà la labor que duu a terme un dels seus mentors, el Banc Sabadell, a través de la persona de Ramón Reche, el Director Regional València Centre de l’entitat.
Javier Garín, coordinador del programa, no deixà passar l’oportunitat per a destacar la importància de comptar amb Ramón Reche en l’equip de mentors ja que “la part del finançament de startups és definitiva per a qualsevol projecte d’emprenement”, va assenyalar, “i el Banc Sabadell té un programa especial per a atendre les necessitats dels emprenedors”.
Es tracta del Programa BStartup, com va explicar el propi Ramón Reche, una iniciativa de Banc Sabadell per a recolzar joves empreses innovadores i tecnològiques a desenvolupar els seus projectes amb les màximes garanties d’èxit, que compta amb oficines específiques.
“Com les operacions d’emprenedors no solen tenir darrere un suport econòmic solvent, en aquest tipus de casos cal creure en els projectes i en les persones. Per açò, en aquest programa els propis analistes que mesuren els riscos no són els analistes tipus de l’entitat, saben que han de valorar altres qüestions”, va explicar. A través d’aquest instrument el banc destina 1.000.000 € per a recolzar financerament 10 projectes a l’any.
El programa Mentors per a Emprenedors Universitaris planteja sessions de treball on el mentor inverteix el seu temps, comparteix els seus coneixements i dedica el seu esforç perquè l’emprenedor desenvolupe tot el seu potencial com a professional. En cadascuna de les sessions participa un mentor juntament amb un grup de mentoritzats que planteja els seus dubtes sobre l’àrea o tema assignat a aqueix mentor.
La sessió amb Ramón Reche va tenir lloc en un marc incomparable, el Palau del Marqués de Penalba, seu del banc en la ciutat de València, un espai on finances i història es donen la mà. Aquest immoble ha experimentat una completa remodelació durant els últims anys. Construït al voltant de 1760, ha tingut diversos usos al llarg del temps. Primer va ser un palauet, a mitjan segle XX va ser ocupat pel Col·legi d’Arquitectes, en 1975 va ser adquirit per Banco Urquijo per a ja en 2006 passar a les mans de Banc Sabadell.