Bretxa salarial, digitalització i política, en la II Jornada Emprensa

2/04/2019

II_JORNADAEMPRENSA

‘’El moviment feminista em sembla absolutament necessari. La història ens ha premiat als homes’’, així de clar es va mostrar Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València durant la seua intervenció en la II Jornada Emprensa. La bretxa salarial, la digitalització de les empreses i la inestabilitat política en l’economia van ser els temes que es van posar damunt de la taula en aquest esdeveniment.

Luis Motes, periodista i CEO de Doyou Media, va ser l’encarregat de conduir aquesta jornada en la qual van participar sis mitjans de comunicació valencians com Levante-EMV, València Plaza, Cadena SER, COPE, La Razón i El Mundo i cinc importants empreses com Balèaria, Avanza Urbana, Zumex Group, Grupo Ática i S2Grupo al costat de Carlos Pascual, president de la Càtedra.

Al llarg de l’acte va haver-hi discrepàncies al voltant de la desigualtat de gènere, ‘’actualment, les dones fan el mateix treball i cobren el mateix. No existeix la bretxa salarial’’, va afirmar Vicente Llácer, president d’Àtica. No obstant això, Bernardo Guzman, director regional de Cadena SER es va mostrar rotund assenyalant que fa falta ‘’sensibilització social’’ ja que ‘’s’amaga i s’infravalora aquest problema real’’ i va insistir que només en la Comunitat hi ha un 25 per cent de bretxa salarial. Per això, Lydia del Canto, directora de Levante-EMV, va concloure que cal implementar mesures perquè ‘’la desigualtat se soluciona amb igualtat’’.

Quant a la digitalització, els assistents es van mostrar d’acord que ‘’és una oportunitat’’ pel que cal ‘’innovar encara que faça por’’. Javier Alfonso, director de València Plaza va assenyalar ‘’no som conscients que els avanços tecnològics crearan noves ocupacions que ara desconeixem’’, per la qual cosa ‘’cal assumir riscos’’.

Finalment, el CEO de Doyou Media va plantejar si la inestabilitat de la política afecta a l’economia real. La resposta dels assistents va ser conjunta: sí. Adolfo Utor, director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial i president de Balèaria, va explicar que ‘’quan la política no és estable, tot es doblega’’. D’aquesta manera, alts graus d’inestabilitat política condueixen a menors taxes de creixement del PIB per càpita, menor productivitat, i efectes negatius en l’acumulació de capital, tal com van apuntar els assistents.

Pots vore la galeria en Valencia Plaza: ací

Tags
, , , , , , ,