Carlos Pascual: “Tenim al millor grup d’empresaris per a acompanyar de manera altruista a aquest grup de joves emprenedors”

13/01/2016

IMG_1668

L’IV Programa de Mentors per a Emprenedors ja és una realitat. Una nova cita amb l’únic programa a València, en el qual empresaris i directius col·laboren de forma desinteressada amb emprenedors universitaris per a donar-los el seu suport i motivar-los en els seus projectes empresarials. El president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, va inaugurar l’acte de presentació, acompanyat de Javier Garín, coordinador del Programa Mentors i del Director General d’Economia, Empreniment i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia, Francisco Álvarez Molina.

IMG_1624

Carlos Pascual: “Aquest programa és un acte de generositat dels mentors que no esperen gens a canvi”

Un acte de presentació que va servir de primera presa de contacte entre els 16 emprenedors universitaris seleccionats i el seu mentors: 14 empresaris en actiu en algunes de les empreses més potents de la Comunitat Valenciana. “I ho fan de forma desinteressada -ha explicat Carlos Pascual- robant temps que haurien de dedicar-li a les seues empreses amb l’únic objectiu de compartir les seues experiències, els seus èxits i també els errors, i ajudar als futurs empresaris a que no els cometen o almenys, que sàpien superar els fracassos si els tenen.“

IMG_1658

Els mentors van animar als emprenedors a traure el màxim partit del programa impulsat per la Càtedra de Cultura Empresarial.

Els mentors, en les seues intervencions, van destacar la seua predisposició i el seu compromís amb el Programa i els seus participants: “Aprofiteu nostra experiència, els nostres errors i els nostres encerts. Vosaltres sou els protagonistes”, ha dit Manuel Pérez-Alonso, director de IMEGEN. Juan Manuel Baixauli, de Grup Geisha, ha sigut encara més contundent: “Estem a la vostra disposició, espremeu-nos com una llima.”

IMG_1693

Una de les estudiants mentoritzades explica el seu projecte d’empresa.

Nordkap, Grup Geisha, Emivasa, Tecnidex, Coca Cola Iberian Partners, Vossloh, Baleària, Imegen, Avanza Urbana, Consum, RNB, Grup Ubesol, Waiki Juice i Engloba són les empreses que acompanyaran en els pròxims mesos als 14 emprenedors que van donar a conèixer els seus projectes en la presentació de l’IV Programa de Mentors per a Emprenedors. Entre ells, politòlegs, enginyers, psicòlegs, biòlegs, informàtics, periodistes, llicenciats en dret o físics. Perfils variats que van parlar de les seues empreses, de models de negoci tan diversos com a aplicacions per al sector turístic, detecció precoç del càncer, restauració del patrimoni amb microorganismes vius, formació i coaching, control d’agricultura de precisió amb drons…

IMG_1703

Francisco Álvarez va clausurar l’acte.

L’acte va acabar amb la intervenció del director general de de Economia, Empreniment i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia, Francisco Álvarez Molina. Álvarez va expressar el suport del seu departament als emprenedors. “El sector públic ha d’acompanyar als emprenedors”, va dir i va destacar que és possible emprendre i tornar a emprendre a qualsevol edat. Francisco Álvarez també va parlar de la importància de la rendibilitat social i financera de les empreses i de la necessitat de recuperar sectors abandonats a la Comunitat Valenciana, com l’agroalimentari.

Tags