Els alumnes de QPSE? aprenen a enfrontar-se a l’entorn empresarial

28/11/2017

QPSE?

En la segona sessió de Qui pot ser empresari? els alumnes han tingut l’oportunitat d’adquirir coneixements empresarials gràcies a les ponències de Vicente Ruiz, president i director general de producte de RNB, i de Teresa Puchades, directora executiva d’Avanza Urbana.
La innovació i el seu paper clau dins d’una empresa va ser l’eix central de l’exposició del president de RNB que va voler destacar la importància de l’actitud i l’esforç com a pilars fonamentals per a qualsevol empresari.
A més, va explicar que la innovació és “un ambient i una actitud” i que ha d’aplicar-se en totes les facetes de la companyia i de forma contínua. Per açò, les signatures han d’apostar per la innovació no exclusivament en el desenvolupament de noves línies de productes sinó en altres àmbits com, per exemple, en recursos humans.
“L’important no és solament la idea sinó la seua gestió”, va incidir Ruiz al mateix temps que animava als estudiants a intentar millorar cada dia en tots els seus projectes.
Per la seua banda, Teresa Puchades els va parlar als alumnes de les idiosincràsies de les empreses familiars i les dificultats a les quals s’enfronten, des de la seua pròpia experiència.
“Mantenir i generar llocs de treball, ser rendibles i retornar a la societat allò que t’aporta”, són tres dels objectius que aquest tipus d’empreses ha de perseguir. Per a açò, Puchades va destacar la necessitat d’encaixar els diferents tipus de crisis: familiars i econòmiques que poden patir aquestes companyies.
També, va conversar amb els alumnes sobre les diferents etapes que ha passat la seua empresa i com han sabut reinventar-se mitjançant nous plans estratègics.
Finalment, l’empresària va encoratjar als futurs empresaris a “creure en les seues possibilitats de concebre projectes sostenibles i que generen riquesa” i assumir la responsabilitat de donar viabilitat a un projecte.

Tags
, , , ,