7 sectors favorables per a emprendre la teua activitat en 2019

14/01/2019

startup-594090_1920

L’any nou ja ha començat i porta darrere una llarga llista de propòsits. Més enllà d’aquells que sempre estan en el repertori i que quasi mai es compleixen, trobem aquells propòsits amb els quals sempre hem somiat, entre els que apareix el desig de crear un negoci propi.

Això no significa únicament ser els nostres propis caps o fer el que realment ens agrada, sinó tindre molt clar quins són els sectors en els quals aquesta acció pot ser possible l’any en el qual ens trobem.

Així que, et portem una llista de sectors que estaran en auge durant aquest 2019 perquè t’inspires i decidisques fer el pas.

1. Micro-mobilitat
La tendència de les persones que viuen en entorns urbans de desplaçar-se de la forma més econòmica i sostenible possible va augmentant cada vegada més. Per això, 2019 és l’any de la micro-mobilitat, un sector en auge degut a la creació d’un món cada vegada més compromés amb el medi ambient.

2. Cursos educatius on-line
Internet ha canviat el món i amb això la formació. Es tracta d’una variable que interessa a tothom, perquè com més format s’estiga, més oportunitats es té a nivell laboral.

A més, el públic objectiu d’un negoci d’aquest calibre és molt ampli, perquè es pot enfocar el negoci cap a la preparació d’exàmens oficials, la formació professional o idiomes varis, entre altres.

3. Mitjà social Management
Més que d’un sector, parlem d’una figura. Es tracta del professional de l’àmbit del màrqueting online que s’encarrega de preparar i planificar l’estratègia d’una marca o empresa en els mitjans socials. És important no confondre-ho amb el Community Manager, qui s’encarregarà d’executar aqueixa planificació.

Es tracta d’una figura imprescindible en el departament de comunicació de qualsevol empresa, en qualsevol sector.

4. Programari terapèutic
Com déiem abans, Internet ha revolucionat la nostra forma de viure. Si una persona té una malaltia, automàticament ho mirarà en el seu telèfon intel·ligent i es diagnosticarà una malaltia.

Observem una oportunitat de negoci, amb un bon posicionament web, creguem un programari terapèutic on professionals ajuden de forma digital al malalt en qüestió.

5. Elaboració de productes artesanals
Si hi ha alguna cosa que fascine al consumidor, és sentir que el producte que adquireix és exclusiu i personal. Es tracta d’aconseguir elaborar un producte el valor afegit del qual siga artesanal i personalitzable incapaç d’aconseguir-se en qualsevol altra empresa.

Dins d’aquest sector, activitats com teixir, cosir, la fusteria i fins i tot, la cervesa artesanal es porten la palma.

6. Mediació laboral en conflictes d’empreses
Es tracta del mitjà pel qual s’aconsegueix solucionar els conflictes laborals de forma consensuada entre les parts interessades, a través de la figura d’un mediador.

Això, encara que semble una labor molt simple, és una de les figures més demandades per les grans empreses, per a aconseguir una comunicació neta i clara, i una resolució de conflictes justa i pactada en el cas que es produïsca un problema.

7. Ciberseguretat per a E-Commerce
Hem dit que Internet ha suposat una revolució i això és alguna cosa que té els seus desavantatges, i és que no és un lloc segur. És un lloc al qual confiem les nostres dades personals, bancaris i una gran quantitat d’informació susceptible de ser robada per hackers especialitzats en les famoses estafes que es produeixen.

Per això, és important que qualsevol empresa dedicada a l’e-commerce i a la venda online compte amb un bon sistema de ciberseguretat que protegisca als usuaris de la seua web. Una oportunitat de negoci més a aprofitar aquest 2019.