Adolfo Utor nomenat nou director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial

19/09/2017

Barcelona. 1/3/17 - Presentación del primer motor de gas Natural en un barco de pasajeros, el ferry Abel Matutes de la compañía Baleària- © Vicens Gimenez

Adolfo Utor, president de la naviliera Baleària, és el nou Director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, arreplegant així el testimoni de Carlos Bertomeu, fundador i conseller delegat de AirNostrum.
Utor, membre en representació de la seua companyia en el Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València -que presideix Carlos Pascual de Miguel i que formen 40 empreses i entitats- dirigirà el curs estrella d’aquesta institució -Qui Pot Ser Empresari- durant els pròxims dos anys.
Vinculat des de sempre al sector navilier és, a més, president del Consell del Mar. L’any 1998 va ser nomenat president de Baleària, empresa a la qual ha convertit en líder del transport marítim de passatgers i càrrega en les Illes Balears, l’Estret de Gibraltar i les rutes que opera entre Estats Units i les Bahames. Des que en 2011 Utor va iniciar el pla d’internacionalització, l’empresa no ha deixat d’obrir noves línies.
Membre actiu i compromés amb l’entorn naval, forma part de diverses organitzacions del sector, com el Consell d’ECSA (European Community Shipowners Associations) que agrupa el 42% de la flota mundial; l’Alt Consell Consultiu de l’Associació d’Enginyers Navals i Oceànics d’Espanya (AINE); el Comitè Naval Español de Bureau Veritas i l’associació Exceltur, on participa activament en la Taula del Turisme Nacional. També forma part de l’Associació Valenciana d’Empresaris; el Consell rector de l’Associació per al Progrés de l’Direcció; és fundador i directiu del Cercle d’Empresaris de Dénia i membre fundador de la Fundació Conexus.
El curs Qui Pot Ser Empresari? és el cicle central de l’oferta de formació acadèmica de la Càtedra de Cultura Empresarial. La primera activitat formativa que es va desenvolupar en la Càtedra de Cultura Empresarial va ser l’any 2000 i va comptar amb Juan Roig, president de Mercadona, com a director acadèmic. Des de llavors, han sigut nombrosos els grans empresaris i directius que han passat per les nostres aules amb el ferm objectiu d’inocular el virus de l’emprenement entre els 7373 estudiants que ens han triat per a formar-se.
Les xifres de la Càtedra de Cultura Empresarial
La Càtedra és el centre de generació de cultura empresarial pioner a la Comunitat Valenciana amb quasi 20 anys de vida. Per les seues aules, com diem, han passat 7373 persones després de 7.269 hores de formació impartides per 347 professors, empresaris i directius. En el si de la Càtedra s’han creat 321 empreses en aquestes dues dècades.

Pots llegir la notícia en Valencia Plaza, en Levante EMV, en Las Provincias, en Expansión, en Finanzas, en Economía 3.

Tags
,