“Afterwork temàtics” de Alumni de la CCE. L’empreniment divertit.

25/11/2015

Lorena Jericó y Alejandro Creus

Després de l’èxit de la Trobada dels Ex i la consolidació de Alumni de la Càtedra de Cultura Empresarial, el grup de exalumnos de la CCE llança les seues afterwork temàtics: una nova eina per a crear connexió i contactes productius en un entorn diferent. Són els primers dijous de cada mes. Lorena Jericó i Alejandro Creus, inspiradors de la iniciativa, expliquen els objectius.

Per a Lorena Jericó, presidenta de Alumni, el propòsit dels afterwork temàtics és dinamitzar aquestes trobades. “La Universitat de València ha sigut pionera a incentivar l’empreniment quan ni tan sols se sentia aqueixa paraula. A través de la Càtedra de Cultura Empresarial, empresaris i alts executius han anat sembrant l’esperit emprenedor entre els estudiants de la UV des de fa ja 16 anys. El que volem ara és fer un pas més i anar ampliant els àmbits d’intercanvi i col·laboració”. Per a Alejandro Creus, vicepresident de Alumni “gran part dels estudiants que hem passat per aqueixes activitats de la Catedra de CCE formem un col·lectiu de professionals, empresaris i emprenedors amb moltes coses en comú, ja no a nivell empresarial, si no en la forma de veure les coses, afrontar el dia a dia i la forma en què gaudim el nostre treball i els nostres projectes personals i professionals. L’objectiu de Alumni és reunir-nos a tots per a compartir experiències i generar networking i si és a través de dinàmiques més còmodes i alternatives, doncs molt millor”.

Alumni pretén eixamplar la base de la seua organització facilitant la inscripció de nous membres. Els afterworks temàtics possibilitaran que els integrants del grup es troben de forma fàcil, periòdica i informal. Aquestes trobades ja estan tenint lloc el primer dijous de cada mes i el lloc de trobada sol ser la seu de ADEIT. Quant a les novetats Creus apunta al fet que les trobades “possibilitaran que puguem relacionar-nos entre nosaltres, tenint les mateixes inquietuds i una forma semblant de veure la vida en àmbits on puguem formar-nos també en algun tema en concret”. Per a Jericó es tracta de “reunions informals on pretenem que s’interactue lliurement entre els assistents perquè d’ací sorgisquen noves i diverses iniciatives”. “Es tracta també d’una forma de emprendimiento divertit. Perquè bastant seriós és el dia a dia amb clients i proveïdors com para no poder gaudir d’una estona agradable amb altres persones amb les quals comparteixes molt, independentment del sector en el qual et desenvolupes professionalment”.

Les perspectives de creixement són optimistes, assegura Jericó: “volem agrupar la major quantitat possible d’antics alumnes de la CCE per a així poder ser un grup fort amb el qual trobar solucions a les nostres necessitats, on tots puguem acudir quan vulguem compartir les nostres experiències, necessitem suport d’algun tipus o simplement vulguem sentir-nos abrigallats per uns altres com nosaltres. Fer activitats que siguen d’interès per a la majoria és el camí per a aconseguir-ho”.

Quant als incentius que presenta enrolar-se en una iniciativa com Alumni de la Càtedra de Cultura Empresarial, tots dos responsables del grup ho tenen clar i coincideixen en el seu diagnòstic. “Formar part de Alumni farà que et sentes parteix integrant d’un grup que té els teus mateixos interessos, et permetrà que amplies la teua xarxa de contactes professionals i podràs compartir experiències vitals i de negocis entre iguals”.

Tags
, , ,