Antonio Aracil, director de ADEIT, president de la Xarxa de Fundacions Universitat-Empresa

5/06/2017

Aracil con marco

Antonio Aracil, director gerent de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), ha sigut triat president de la Xarxa de Fundacions Universitat Empresa (REDFUE) durant l’assemblea que va tenir lloc dijous passat en la seu de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) a Madrid. Aracil ha assenyalat que un dels seus plans al capdavant de REDFUE és fomentar la seua presència en institucions, organismes i organitzacions relacionades amb la missió de les fundacions associades.

El nou president de la REDFUE s’ha mostrat il·lusionat amb el seu nou càrrec i ha afirmat que aquesta xarxa, que actualment compta amb 22 entitats amb presència en 17 comunitats autònomes, té possibilitats d’augmentar la seua trajectòria, valor i treball. Aracil ha indicat que un altre dels seus objectius serà «la participació activa» de les Fundacions associades en grups de treball comptant amb experts d’altres àmbits per a «analitzar i realitzar propostes que contribuïsquen a millorar les relaciones Universitat-Empresa» com a «grups d’experts sobre transferència de tecnologia, ocupacions de futur, innovació i Indústria 4.0».

Així mateix, Aracil ha insistit en el desenvolupament de la projecció de la REDFUE ja que és un «actor imprescindible» del sistema espanyol capaç d’identificar i canalitzar el coneixement i el talent que prové de la universitat afavorint la seua acció innovadora i la millora de les empreses cusa que es reflecteix en els Premis Universitat Empresa que anualment lliura. Uns premis consolidats que reconeixen la col·laboració entre el món universitari i l’empresarial i que compten amb el suport de rellevants institucions i organitzacions com a Ministeris, CRUE, Universitats, Governs Regionals, Fundacions, Empreses i altres entitats.

Vicepresidència de la REDFUE
El director gerent de ADEIT estarà acompanyat en la seua presidència per Eduardo Manrique de la Fundació Universitària Las Palmas que serà vicepresident juntament amb Pilar Muñoz de la Fundació UNED. També comptarà amb Pere Caba, de la Fundació Empresa i Ciència de Barcelona com a tresorer i secretari executiu. Aracil va agrair a tots ells el suport a la seua candidatura.

La Xarxa de Fundacions Universitat Empresa
La Xarxa de Fundacions Universitat-Empresa és una associació que treballa per a afavorir les relacions entre la Universitat i l’empresa. Està vinculada institucionalment a més de 40 universitats espanyoles així com a més de 15.000 organitzacions entre les quals es troben empreses, cambres de comerç, associacions empresarials i entitats de l’administració local i regional.

REDFUE desenvolupa la seua activitat en quatre àmbits fonamentals: la Transferència de Tecnologia i la Promoció de la Innovació el que va comportar que durant el passat exercici les Fundacions Universitat Empresa gestionaren 2.665 contractes; la Formació Contínua amb més de 30.000 alumnes i 1.500 empreses partícips en programes promoguts per aquesta entitat; activitats dins del camp de la Inserció i Desenvolupament Professional dels titulats superiors a través de les pràctiques, i els serveis d’orientació professional i d’ocupació. I finalment, l’àmbit de la Creació d’empreses, basada a fomentar l’esperit emprenedor i la cultura empresarial en l’àmbit universitari a través de concursos d’idees i projectes de noves empreses innovadores.

Tags