Tecnologia blockchain: una oportunitat per als emprenedors

23/07/2018

blockchain-3277336_960_720

La tecnologia blockchain ha experimentat un gran creixement en els últims mesos i ha irromput en diferents àmbits econòmics. No obstant açò, aquesta tecnologia emergent es va originar fa  25 anys i ja s’ha aplicat en múltiples institucions tant públiques com a privades.

Però què és el blockchain?

Es tracta d’una infraestructura que opera en el núvol amb blocs de codi que es relacionen entre ells i que formen una xarxa. Una dels seus principals avantatges és que evita que les dades que es registren siguen modificats.
D’aquesta manera, és una font de confiabilitat i seguretat per a les empreses que ho implanten, així com per als seus clients.

Blockchain en les startups

Les startups s’han deixat seduir per aquesta nova tecnologia i l’estan aplicant als seus models de negoci, ja que els ajuda a resoldre reptes de mercat i de costos operatius.
Cada vegada es creen models de gestió empresarial menys jeràrquics i que fomenten l’autonomia de tots els integrants. Les companyies es reorganitzaran en estructures inspirades per la filosofia blockchain com, per exemple, les denominades DAO.

Què és un DAO?

Aquesta tipologia d’empresa es caracteritza perquè utilitzen el blockchain com a forma de funcionament. La seua gestió és descentralitzada a través de contractes intel·ligents executats sobre les cadenes de blocs en les quals els inversors i propietaris participen de manera remota.
En definitiva, una nova oportunitat per als emprenedors amb la qual crear nous models de negocis.

Tags
,