Conclusions del Baròmetre Corvan RH sobre l’evolució d’ocupació a la Comunitat Valenciana

3/02/2016

aramndo

Les empreses prefereixen les habilitats i la formació en vendes, abans que els idiomes en les seues ofertes d’ocupació. És la conclusió més rellevant que es desprèn del primer Baròmetre CORVAN-INFOJOBS-UEV sobre la situació de l’ocupació a la Comunitat Valenciana. Corvan RH és una empresa experta en treball temporal, externalización i serveis que s’acaba d’incorporar al Patronato de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

El Baròmetre, que s’ha elaborat a partir de de el Big Data de InfoJobs i amb l’assistència tècnica de la Universitat Europea de València, ha analitzat 41.134 ofertes d’ocupació llançades a través de InfoJobs–el portal capdavanter en cerca d’ocupació a Espanya- en els últims tres anys i presenta interessants conclusions.

Segons aquest Baròmetre, els empresaris de la Comunitat Valenciana donen prioritat a l’habilitat en les vendes a l’hora de triar un perfil professional i també al fet que aqueixa habilitat estiga sustentada per la formació acadèmica. Les empreses de la Comunitat i totes aquelles que han llançat ofertes d’ocupació en el nostre territori encara que provinguen de fora, prefereixen les habilitats i la formació en vendes que els idiomes –anglés- o que el domini de l’ofimàtica a l’hora de llançar les seues ofertes i cercar perfils professionals.

En aquest sentit Armando Rotea, CEO de Corvan RH, afirma que “és indispensable acostar a la universitat a l’empresa i que les noves generacions es formen en l’habilitat comercial i de vendes. Ha de perdre’s la visió pejorativa que té la societat sobre la venda com a activitat empresarial”.

Segons el Baròmetre CORVAN-INFOJOBS-UEV, hi ha una tendència creixent entre els empresaris a demandar perfils professionals que “sàpien dirigir a persones”. Quant als termes absoluts de l’informe, destaca que en 2015 es van realitzar a través de InfoJobs el triple d’ofertes de les publicades en 2008. Aquestes dades s’han obtingut sobre els informes arreplegats per Infojobs des de 2012 a 2015..

Tags
, , ,