,

Alberto Ramírez: “El programa em va preparar per a tenir una visió empresarial”

11/04/2018

dide

Alberto Ramírez va cursar el programa de la Càtedra de Cultura Empresarial de Consolidació d’empreses. Parlem amb ell perquè ens explique el seu pas pel programa i el seu projecte empresarial.

Per què vas decidir cursar un programa de la Càtedra de Cultura Empresarial?

Quan vaig llegir el contingut del programa vaig pensar, “açò és el que necessite en aquests moments”, una formació per a consolidar un negoci i impartida per professionals que ja han passat per on jo estava en aqueix moment.

Què esperaves del programa?

Esperava sentir-me identificat amb les experiències d’altres professionals, saber que no estava sol i sobretot aprendre. La serietat i professionalitat amb la qual es va desenvolupar tot, va cobrir les meues expectatives.

De totes les claus que et van proporcionar en aquesta formació, quins ensenyaments has aplicat en el teu camí com a emprenedor?

He après a potenciar els valors que representen allò pel que lluite en el meu dia a dia: la meua empresa (transparència, sentit d’equip, rigor, professionalitat, passió, flexibilitat, compromís)

Parla’ns de DIDE, el teu projecte empresarial. Com i per què va sorgir aquesta idea?

Nosaltres som experts en competències laborals i en avaluacions 360º. La idea va sorgir en observar en el sector educatiu les competències educacionals. Una vegada analitzem el sector, presentem una proposta de valor que millorava les metodologies actuals.

DIDE va veure la llum després de molts anys de recerca, proves i validacions el passat mes de juny del 2017, tenim clients en diversos països de LATAM i Espanya, ara estem entrant a Estats Units. Ja s’han realitzat estudis DIDE a més de 3.500 xiquets, amb més de 70 subscripcions en escoles i en gabinets psicopedagògics. Acords signats amb institucions del sector educatiu, amb associacions i fundacions perquè formen part del #efectodide.

El passat mes d’octubre vam estar a Washington presentant díde a la fundació de Bill & Melinda Gates.

DIDE és el que professionals de l’educació i famílies estaven esperant: ara tota la societat pot tenir a la seua disposició un nou mecanisme per a poder detectar primerencament, sense molestar al xiquet, fàcil i ràpid, amb pautes d’orientació, econòmic i participatiu.

Com et va ajudar aquesta formació al desenvolupament de la teua empresa?

A més de les pràctiques reals en les quals iniciem el pla d’empresa, el financer i un pla de màrqueting, aquesta formació m’ha ajudat a plantejar solucions i a veure els diferents obstacles com a reptes i no com a problemes.

Va canviar el programa la teua visió de l’àmbit empresarial?

Més que canviar-ho, crec que em va preparar per a tenir una visió empresarial, ningú et prepara per a açò quan se t’ocorre una idea. Aquesta formació em va ajudar a buidar dubtes i a sentir-me més segur, és obvi que no naixem empresaris.

Quins consells li donaries als futurs emprenedors que ara estan cursant programes de la Càtedra?

Que es nodrisquen al màxim dels ensenyaments, els va a servir moltíssim en la seua carrera empresarial. Els emprenedors arrisquem molt, el futur de la nostra idea/negoci, no és poca cosa.

Ací pots veure un vídeo de DIDE.

Tags
, , , ,