Emilio Soria: “Per a qualsevol tipus de negoci el ‘big data’ serà fonamental. Qui no aplique aquestes tècniques estarà fora del mercat”

27/02/2018

big data

En l’actualitat, l’anàlisi de dades s’ha convertit en la gran aposta de moltes empreses. Sovint sentim parlar de conceptes com big data, data sciencemachine learning o intel·ligència artificial.
No obstant açò, la majoria de nosaltres no tenim clar el significat d’aquests termes ni la forma en la qual hem d’aplicar-los.
Precisament per a dotar d’uns coneixements bàsics sobre aquest camp hem reunit en una mateixa sessió als nostres alumnes de Qi Pot Ser Empresari? i als nostres mentoritzats.
La conferència va ser impartida per Emilio Soria Olives, Doctor en Enginyeria Electrònica, que va incidir en el paper fonamental que tindran les dades i algorismes en els canvis productius, econòmics i socials que s’estan produint.
A més, va explicar el perill de ser un analfabet tecnològic i la importància que les universitats oferisquen formació en aquests àmbits que s’actualitzen constantment.
“Per a qualsevol tipus de negoci el Big data serà fonamental. Qui no aplique aquestes tècniques estarà fora del mercat”, va aclarir Soria.
L’expert també va voler remarcar que la majoria de les eines d’anàlisi són de lliure distribució i moltes gratuïtes, així com descobrir als assistents una de les claus del biga data: la regla de les tres V (volum de dades, varietat de formats i velocitat a la qual constantment s’exposen).
En conclusió, Soria va animar als presents a que aprofitaren el bon moment que viuen aquestes tècniques i els multiples beneficis que es poden extraure d’elles si s’utilitzen adequadament.

Tags
,