La Càtedra de Cultura Empresarial augmenta la durada del seu programa

9/11/2016

ADEIT

La Càtedra de Cultura Empresarial prolongarà la durada del seu programa per al curs acadèmic 2016-2017 amb l’objectiu “d’acollir un major nombre d’activitats i dotar de més sentit i contingut a la feina que realitzem fins avui”, ha indicat Carlos Pascual, president de la Càtedra, en la primera reunió del patronat celebrada aquest matí.

Açò suposa que el programa donarà començament al novembre de 2016 i acabarà al maig de 2017. A més, les sessions seran, preferiblement, impartides per un sol empresari que podrà acudir acompanyat del seu staff “el que busquem és que es puguen combinar els aspectes més teòrics amb la possibilitat que al final de la sessió s’establisquen relacions més pròximes amb l’alumnat en ambients més informals, generant espais de convivència” ha indicat Carlos Pascual.

El president ha aprofitat per a destacar que enguany s’han rebut més de 80 sol·licituds d’alumnes per a participar en el programa “Qui pot ser empresari”, “la qual cosa suposa una excel·lent resposta”, a més d’assenyalar que l’augment de membres en el patronat “enriqueix l’organització i el disseny de les seues activitats”.

Carlos Pascual ha volgut destacar que les activitats de la Càtedra Cultura Empresarial “no pretenen competir amb altres projectes en els quals els seus participants es troben en moments més avançats de les seues carreres professionals sinó que el que pretenem és inocular la febre empresarial entre els nostres alumnes”.

El director acadèmic de la Càtedra i president de Air Nostrum, Carlos Bertomeu, ha llançat un missatge clau al patronat, instant-li a “adaptar-se al perfil dels alumnes, ja que es tracta d’un alumnat de procedència molt variable per la tipologia de les seues carreres” sense oblidar que el programa QPSE “no és un postgrau direcció de negocis a l’ús”.

En aquest sentit ha indicat que l’enfocament amb el qual han de treballar-se les sessions és triple: generar dins de l’alumnat inquietuds per les diverses àrees de l’empresa, generar models de cultura i valor empresarial i desmitificar la figura de l’empresari.

Com a novetats interessants, a més de l’augment de la durada del programa, Bertomeu ha anunciat que durant el present curs acadèmic s’han conformat els grups de treball des de la direcció acadèmica “amb l’objectiu de provocar sinèrgies i aprofitar la complementarietat d’alumnes de variada procedència” i s’ha inclòs en el programa una jornada de reforestació “on aprofitarem per a fer team building amb els alumnes d’aquesta edició, de cursos anteriors i tots els empresaris que ens vulguen acompanyar”.

Javier Garín coordinador del programa de Mentoring ha animat als membres del patronat a participar com a mentors en aquest programa “que ofereix una formació complementària molt interessant a QPSE, ja que els permet sentir-se més còmodes a l’hora d’abordar les diferents decisions que han d’anar prenent i conèixer les seues mancances per a saber com reforçar-les”.

Vicente Ruiz, president de RNB i director general de la Càtedra, ha mostrat gran satisfacció pels resultats obtinguts fins al moment, instant als empresaris a participar i implicar-se en les activitats ja que “és molt el que es rep dels estudiants, resultant un projecte molt enriquidor per a l’empresari

Tags
, ,