L’emprenedoria es converteix en l’eix central d’una nova sessió de QPSE?

19/02/2019

IMG_6315 ok

La novena sessió de Qui Pot Ser Empresari? va comptar amb dos consolidats empresaris: Iker MarcaideZubi Labs, i Rafael MínguezGermanía. Tots dos ponents van centrar la seua sessió en la món de l’emprenedoria. Parlem amb ells per a conéixer-los una mica millor i descobrir els llibres o les frases que els han motivat al llarg de la seua trajectòria professional.

Un llibre que li haja marcat
Iker Marcaide: Lean Thinking: Cómo utilizar el pensamiento Lean para eliminar los despilfarros y crear valor en la empresa, de James P. Womack. Ajuda a l’empresari a saber com enfocar-se a si mateix en la millora contínua i a eliminar les ineficiències de l’entorn.

Rafael Mínguez: la biografia de Leonardo da Vinci. Crec que va ser una persona que va posar en valor les arts i les ciències i les coneixia totes. Dubte que torne a haver-hi algú com ell en el món.

Empresari que admire i per què
Iker Marcaide: Hsieh, CEO de l’empresa Zappos. Em sembla un empresari que va construir una organització entorn de la felicitat dels empleats i els clients d’una forma sistemàtica i rigorosa, alguna cosa que viu tot l’equip.

Rafael Mínguez: la veritat és que em va impactar molt Steve Jobs, el cofundador d’Apple. Va ser un inconformista que buscava sempre la innovació i alternatives a tots els problemes que apareixien. Va saber crear productes d’una forma completament nova en el mercat.

Tres qualitats que ha de tindre una persona que vol ser empresari
Iker Marcaide: capacitat d’aprenentatge, passió i sentit comú.

Rafael Mínguez: preparació, visió i lideratge.

Frase que l’ajude o motive
Iker Marcaide: “be the change you want to seein the world”, Gandhi.

Rafael Mínguez: “si vols resultats diferents, no faces sempre el mateix”. És una frase que sempre tinc present.

Es va fer empresari per a…
Iker Marcaide: per a crear un impacte positiu en el món que ens envolta.

Rafael Mínguez: jo tinc vena creativa dins del meu sector. És cert que no he destacat igual que altres empresaris, però considere que la meua creativitat és destacable dins del sector de les instal·lacions.

Quin és el seu major èxit empresarial?
Iker Marcaide: el creixement de les persones amb les quals treball.

Rafael Mínguez: hem treballat en quasi tots els projectes emblemàtics de la comunitat, però considere que l’èxit més important està per vindre.

De no haver sigut empresari, a què li hauria agradat dedicar-se?
Iker Marcaide: probablement a la investigació.

Rafael Mínguez: possiblement a l’ensenyament. M’agrada transmetre coneixements i el que he aprés al llarg de la vida.

Respecte a la creació d’empreses, com pensa que pot afectar la sort a l’èxit d’un negoci?
Iker Marcaide: emprendre és una muntanya russa i moltes vegades el resultat final és conseqüència de coses que un no controla , coses com, per exemple, els canvis reguladors. Així que siga com siga, no sé si anomenar-ho sort o circumstàncies.

Rafael Mínguez: la sort és la unió de la preparació i l’oportunitat. Per a tindre veritablement sort un ha d’estar preparat i saber aprofitar les oportunitats.

Després de la seua sessió de hui, amb quin missatge li agradaria que es quedaren els alumnes de Qui pot ser empresari?
Iker Marcaide: amb la idea que emprendre és una forma d’influenciar la nostra realitat més pròxima.

Rafael Mínguez: a més del resum de la meua experiència com a empresari, m’agradaria que entengueren el necessària que és la constància i el treball a l’hora de ser empresari.

Tags
, ,