María José Félix (Helados Estiu) nova directora acadèmica de ‘Qui Pot Ser Empresari?’

14/10/2019

oko

María José Félix Lavech, directora general de Helados Estiu, és la nova directora acadèmica del curs Qui Pot Ser Empresari? de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, recollint així el testimoni d’Adolfo Utor, fundador i president de Baleària.

Félix, integrant en representació de la seua companyia de la Fundació Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial de Adeit –que presideix Carlos Pascual de Miguel i amb més de 50 empreses- dirigirà el curs estrela d’aquesta institució –Qui Pot Ser Empresari?- durant els pròxims dos anys.

María José Félix Lavech (1969) està casada i és mare d’un fill. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (1987-1992) va completar els estudis acadèmics a Madrid en l’Institut d’Empresa on va cursar el MBA entre 1992 i 1993. Posteriorment va completar la seua formació en la primera edició del “15×15” de EDEM. L’any 1993 va començar a treballar en l’Institut d’Empresa, primer dins de departament de planificació i posteriorment en l’equip de direcció del MBA. En l’Institut d’Empresa, a més de les funcions directives, també va impartir classes en l’àrea de sistemes d’informació (sistemes de costos).

Félix va tornar l’any 1996 a València per a fitxar com a Directora Comercial per EDIVAL, empresa dedicada a la promoció d’habitatges, en aqueix moment i sobretot habitatges protegits i desenvolupament de sòl urbà. L’any 1998 la família Félix, al costat de les famílies Pons i Giner, decideixen entrar en el mercat dels gelats i María José es va posar al capdavant de Helados Estiu. Des de l’any 1999 ocupa la Direcció General de la companyia, de la qual és consellera i accionista.

La directora general de Helados Estiu ha mostrat la seua il·lusió per assumir la direcció acadèmica de Qui Pot Ser Empresari?: “és un repte molt bonic transmetre als alumnes el que és l’empresa i també una responsabilitat”. María José Félix pretén que en aquest curs “el fil conductor siga posar el focus en les persones: els equips, els col·laboradors, l’empresari, el líder, el successor, els accionistes, la família… a través de l’experiència de cada quin, explicar com influeixen les persones en el desenvolupament d’un projecte empresarial”.

21 edició de Qui Pot Ser Empresari?

Qui Pot Ser Empresari, cicle nuclear de la Càtedra de Cultura Empresarial de Adeit, supera enguany les 20 edicions. La direcció acadèmica del mateix serà regentada per María José Félix en la 21 i 22 edicions i ha dissenyat un programa centrat en les habilitats personals i en l’experiència empresarial. El curs incrementa les visites a empreses a 6 i al final del mateix l’alumnat presentarà les seues idees de negoci per equips.

Anteriorment van ser directors acadèmics:

 1. Juan Roig. Mercadona
 2. Damián Frontera. Omsa Alimentación
 3. Antonio Adés. Ford España
 4. Vicente Boluda. Grupo Boluda Corporación Martínez
 5. Francisco Pons. Importaco
 6. Manuel Moreno. Natra
 7. José Vicente González. Gh Electrotermia
 8. Íñigo Parra. Stadler Rail Valencia
 9. Carlos Bertomeu. Air Nostrum
 10. Adolfo Utor. Baleària

Impartit per empresaris i directius del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Qui Pot Ser Empresari inclou classes presencials amb empresaris -24 empresaris i directius pertanyents al patronat són els docents- i visites a empreses. En aquest moment el Claustre està integrat per:

 1. Vicente Ruiz / RNB
 2. Vicente Llácer / Grupo Ática
 3. Paco Gavilán/ Nunsys
 4. Araceli Císcar/ Dacsa
 5. Jaime Castillo / Emivasa
 6. Agnès Noguera/ Libertas 7
 7. Enrique Silla / Jeanología
 8. Luis Saurat / IVIRMA
 9. Raúl Martín/ KM 0
 10. Javier Romeu/TIBA
 11. Francisco Segura / Grupo Segura
 12. José María Peiró / Universitat de València
 13. Jaime Matas/ Banco Sabadell
 14. Íñigo Parra / Stadler Rail Valencia

El curs està enfocat a estudiants de grau i postgrau de la Universitat de València i s’impartirà des de gener de 2020 a maig de 2020. La data d’inauguració del curs és el 27 de gener de 2020 a les 19.00 h. amb la primera intervenció pública com a Directora Académica de María José Félix.

Vídeo entrevista a la nova Directora Acadèmica

Tags
, ,