Passió i treball: els dos pilars sobre els quals construir un projecte empresarial

14/02/2018

IMG_3970

Els alumnes de QPSE? continuen aprenent claus fonamentals sobre el món empresarial de la mà de reconeguts empresaris com Luis Saurat, director general de l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI), i d’Iker Marcaide, fundador de Zubi Labs, que van conduir la vuitena sessió del programa.
Tots dos ponents van coincidir a assenyalar la passió i el treball com els dos pilars fonamentals sobre els quals construir un projecte empresarial. A més, van voler assenyalar que totes les grans empreses també van ser xicotetes i van haver de superar grans obstacles fins a convertir-se en companyies de referència.
Visió a llarg termini
La jornada va començar amb la intervenció de Saurat que els va explicar algunes de les claus que han posicionat a IVI com una companyia capdavantera en el seu sector. També els va convidar al fet que apostaren pel seu projecte i, sobretot, tingueren visió a llarg termini.
“Per a mi participar en aquest programa és una medicina, com prendre píndoles d’il·lusió”, va afirmar Saurat que va confessar sentir-se encantat de compartir inquietuds amb una nova generació d’emprenedors.
Aprendre a ser emprenedor
Per la seua banda, Iker Marcaide, va insistir en la necessitat per a un emprenedor d’envoltar-se d’un equip que ho complemente. “L’emprenedor ha de descobrir quines són les qualitats i punts forts i detectar les que li falten per a cercar-les en altres persones que formaren el seu equip”, va explicar Marcaide.
A més, anime als alumnes a gaudir de la “muntanya russa” que suposa el camí de l’emprenement. “Amb una empresa pots juntar a gent molt diversa treballant en un projecte comú que pot modificar l’entorn”, va manifestar Marcaide.
Finalment, aquest emprenedor incansable els va voler deixar clar que es pot aprendre a ser emprenedor si es té passió i ganes de treballar.

Tags
, , , , ,