Sis estudiants del programa PIMe3UV es classifiquen entre els deu millors equips de la European Innovation Academy

30/07/2019

edit1

La setmana passada va concloure a Torí (Itàlia) l’edició de 2019 de la European InnovationAcademy (EIA), la trobada de joves emprenedors de tot el món per a desenvolupar els seus projectes d’innovació. Sis estudiants del programa PIMe3UV de la Universitat de València que s’ha realitzat amb la col·laboració de la Càtedra de Cultura Empresarial s’han classificat entre els deu millors equips de l’edició.

Divendres passat 26 de juliol va finalitzar el Berkeley Startup Bootcamp en el marc de la European Innovation Academy, que durant les últimes tres setmanes ha reunit joves de tot el món en un programa de formació i desenvolupament d’idees innovadores. La Universitat de València va estar representada pels estudiants que van resultar guanyadors del Programa Internacional de Motivació Empresarial (PIMe3UV), que organitza el Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i la Càtedra de Cultura Empresarial, amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT.

Sis d’aquests estudiants formen part de quatre dels equips que han sigut reconeguts entre els deu millors projectes de la EIA. Un d’ells és Save our friend (SOF), una aplicació de seguretat que permet localitzar als teus amics en els festivals de música i connectar-se amb l’equip mèdic tan sols amb Bluetooth, perquè els fans puguen gaudir de l’experiència en els festivals sense preocupar-se pel senyal i mantindre’ls fora de perill. En aquest projecte estaven inclosos Elena Álvarez i MykhailoRybalchenko, juntament amb estudiants d’Austràlia, Regne Unit i Singapur.

Un altre projecte, integrat per Claudia Giraldosjuntament amb persones dels Estats Units, Rússia i Taiwan, és MedConex, una aplicació creada per la comunitat mèdica en la qual els doctors i personal especialitzat poden compartir les seues experiències i dubtes amb l’objectiu d’accelerar el procés de diagnòstic. D’altra banda, Teresa Bollaín formava part de l’equip de SquareCare, un programari perquè les residències d’ancians puguen controlar i monitorar l’estat de les persones majors quan aquestes es troben en el seu domicili.

Finalment, l’equip que va quedar millor classificat dels quals comptaven amb representació de la UV va ser DELIC, una plataforma que pretén connectar a consumidors de tot el món per a facilitar una selecció de menjars que ajude a descobrir nous sabors i a enriquir l’experiència del consum alimentós. En aquest projecte van participar Kostyantin Kravets i Mar Pomo per part de la Universitat de València.

A més, un altre projecte amb participació de la UV –la de Víctor Rodríguez, juntament amb estudiants del Brasil, els Estats Units, Itàlia i Regne Unit– va ser reconegut amb el NixonPeabody Award. Aquest projecte és Haven, una web que té l’objectiu d’aconseguir major independència econòmica per a les dones, especialment aquelles que pateixen de majors dificultats econòmiques.

Tags
,