Tres característiques comuns d’un bon líder

24/01/2018

lider

Tots els líders tenen en comú la capacitat de reconfigurar els productes i serveis existents adaptant-los a les noves maneres de vida, així com el talent per a crear nous béns que milloren la vida dels ciutadans.
Però quines característiques han de potenciar i desenvolupar els bons líders?

Curiositat

Un líder ha de tenir inquietuds i sentir la necessitat de conèixer coses noves. Però, a més, ha de fer-se preguntes constantment sobretot el que l’envolta.
Una altra forma de fomentar la curiositat dels líders la trobem en la manera en la qual encara les crítiques o desacords dels seus treballadors. Si vols millorar com a líder tingues curiositat per les opinions dels teus empleats i tracta d’entendre el seu punt de vista perquè és possible que obtingues múltiples beneficis d’elles. Creure que la teua opció és la correcta és un greu error.

Coneixement del seu equip humà

Quan un emprenedor inicia el seu projecte empresarial sol començar per una plantilla reduïda de treballadors i, per tant, coneix a tots i treballa de forma conjunta amb ells.
No obstant açò, a mesura que l’empresa creix i s’àmplia el nombre de treballadors el líder sol desconnectar amb els seus treballadors i fins i tot a molts d’ells ni tan sols els coneix.
La nostra recomanació és que cerques formes de mantenir el contacte amb els teus empleats ja que et poden ajudar a millorar la teua visió del funcionament de la companyia.
A més, a tots els treballadors els agrada sentir-se valorats i escoltats pels seus superiors, si aconsegueixes que tinguen aquest sentiment de pertinença i implicació amb la teua empresa tindràs un capital humà molt més valuós. Per a açò, recorda donar-los les gràcies pel seu treball i reconèixer-los els seus mèrits.

Fidelitat a un mateix

Encara que semble una obvietat, molts líders obliden la raó per la qual van començar la seua marxa professional. Què vols aconseguir? Com vols aconseguir-ho? Són preguntes que mai has d’oblidar per a no desviar-te del teu camí.
És important construir-te una identitat com a empresari i ser fidel a ella.

Tags
,