Un podcast addictiu i 12 llibres imprescindibles per a aprendre a emprendre

2/08/2017

book-read-literature-pages-159597

¿És la teua maleta prou gran com per a ficar un bon parell de llibres sobre com emprendre? I…. ¿Tens cascos? Probablement en una altra època de la teua vida a en aquest moment de l’estiu ja estigueres preparant-te per a les vacances però ara que has decidit emprendre saps que aqueixos temps passats no tornaran o, millor dit, tardaran a tornar.
Segur que si has après alguna cosa des que eres amo i senyor del teu negoci és que l’emprenedor mai pot baixar la guàrdia, no hi ha res com treballar per a la teua pròpia idea per a convertir-te en ostatge de la mateixa, amb totes les seues conseqüències.
Però no t’espantes perquè estem ací per a ajudar-te al fet que el temps lliure que pugues gaudir siga també profitós i no et cree remordiment de consciència. Hem seleccionat un nou podcast i els millors llibres que no has de perdre’t si vols seguir aprenent a emprendre en vacances.

T’ho diu Mark Zuckerberg.
Si et diguérem que només amb pegar l’orella pots conèixer els secrets de l’èxit de Mark Zuckerberg , el CEO de Airbnb, PayPal o Netflix ¿ens creuries? Doncs fes-ho, perquè anem a parlar-te de Enterpreneur i Master of Scale, el nou podcast del cofundador de LinkedIn i soci de Greylock, Reid Hoffman, on t’explica la seua filosofia sobre com escalar llocs en un negoci.
Els seus podcast són absolutament addictius i divertits i et donen l’oportunitat de conèixer de primera mà les lliçons dels CEO’s més importants del firmament empresarial. Avisem, quan comences a escoltar-los no podràs parar!

Ells ho van fer abans.
Què tenen en comú Steve Jobs, Bill Gates, Juan Roig i Elon Musk? És clar, els quatre van donar amb la fórmula de l’èxit en els seus negocis, convertint-los en autèntics referents empresarials. Segur que pots traure idees i ensenyaments molt inspiradors de “Camino al futuro” (Bill Gates), “Elon Musk: Tesla, SpaceX y la búsqueda de un futuro fantástico” ( Ashlee Vance), “Steve Jobs, la biografia” (Walter Isaacson) i “Historia de un éxito: Mercadona”  (Javier Alfonso).

Els clàssics mai passen de moda.
Per favor, llig-los, es que t’ho han dit mil vegades però, de debò, fes-ho. Anar per la vida havent-te llegit “El arte de la guerra”  (Sun Tzu), “¿Quien se ha llevado mi queso?” (Spencer Johnson), “Los 7 hábitos de la gente altamente efectiva” Stephen R. Covey , “La estratégia del océano azul” ( W. Chan Kim) o “Las 22 leyes inmutables del márketing” (Al Ries i Jack Trout) no et convertiran en millor persona però, probablement, et facen reflexionar sobre aspectes en els quals no t’havies parat a pensar amb suficient intensitat.

Per favor, necessite aire fresc per a les meues idees!
Quan portes molt temps concentrat en les teues pròpies idees és fàcil que arribes a un punt de no retorn i tampoc avances! Per açò creiem que és bo que sàpies que tens alguna que una altra lectura que et pot obrir la ment a altres formes de pensar com “Seis sombreros para pensar” (Edward De Bono ), “Design thinking para la innovación estratégica” (Idris Mootee) i “Tu mundo en una servilleta” (Donen Roam).

Avís per a navegants: no tot és de color de rosa.
Ho tenim clar, amb aquest diagnòstic el millor és receptar-te “El libro negro del emprendedor” de Fernando Trías de Bes, que se centra en la part difícil que té emprendre i les coses a les que ha de renunciar per a tenir èxit en moltes ocasions. No és un llibre positiu però si necessari per a conèixer la cara B.

Fins a ací han arribat les nostres recomanacions per a aquest mes d’agost. Aprofita-les al màxim, igual que el teu temps lliure, perquè si ja sabies que el temps era or ara a més ho experimentes en primera persona!

Tags
, , ,