Belén Fernández, CEO de LANGUAGE & SUN i mentoritzada per la Càtedra: “Com a emprenedora necessite consell, experiència, impuls i una visió innovadora per a traçar el camí cap a l’èxit de la meua empresa”

22/02/2016

IMG_9097

Belén Fernández és periodista, Màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació i des de fa uns mesos, emprenedora. Està immersa en el Programa Mentors per a Emprenedors Universitaris 2016 de la Càtedra de Cultura Empresarial amb la seua empresa LANGUAGE & SUN. Un projecte empresarial emergent que ofereix solucions per a famílies i estudiants a través de l’aprenentatge d’idiomes. “L’intercanvi cultural i l’aprenentatge d’idiomes són el passaport del futur”, assegura Belén Fernández. En aquesta afirmació se sustenta la filosofia de LANGUAGE & SUN.

Què és LANGUAGE & SUN?
LANGUAGE & SUN és un servei innovador de col·locació de cuidadors bilingües per a atendre als xiquets en les seues hores extra escolars i reforçar l’aprenentatge d’idiomes a través d’una autèntica immersió lingüística a casa. Els nostres cangurs o cuidadors són majoritàriament universitaris estrangers que estudien durant el curs a València, seleccionats en anglès, francès o alemany per a atendre als xiquets després de l’escola i ensenyar-los idiomes d’una forma lúdica i intuïtiva. El projecte té una dimensió social molt interessant, ja que hem connectat dos col·lectius que es necessiten: els estudiants estrangers i les famílies valencianes.

Com sorgeix la idea i com es transforma en empresa?
València és la primera destinació d’Erasmus d’Europa, amb un enorme potencial i més de 5.000 estudiants que vénen a València amb programes d’intercanvi a les universitats valencianes. Dominen els idiomes i necessiten finançar parcialment la seua estada amb xicotets treballs. Els atrau la idea d’eixir de la bambolla de la Universitat i relacionar-se amb l’entorn. Reflexionant sobre totes aquestes qüestions vaig pensar que era una pena que tant talent passara de llarg cada any, sobretot, quan les famílies necessiten ajuda i estan tan preocupades per l’aprenentatge d’idiomes dels seus fills. Així va sorgir la idea de crear un servei com una alternativa a les acadèmies d’idiomes per a xiquets o les Au Pairs que han de viure a casa. S’adapta millor a les necessitats de les famílies i dels estudiants. Tots guanyen!

logo language and sun

I qui està darrere de LANGUAGE & SUN?
LANGUAGE & SUN és un projecte unipersonal. Sóc periodista, Màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació Empresarial i, ara, emprenedora. A més de la idea, aporte experiència i un ampli coneixement de la societat valenciana, habilitats comunicatives, de relacions públiques i alt nivell d’anglès. Compte amb l’ajuda de diversos estudiants en pràctiques de la Universitat de València.

Per què vas decidir participar en el Programa de Mentors per a Emprenedors de la Càtedra?
Emprendre en solitari és molt dur, constantment lliures una batalla interna. Més encara quan es tracta d’un projecte innovador on tot és nou. Els dubtes t’assalten contínuament sobre els processos, el servei, les qüestions legals, etc. Necessitava consells encertats, de mentors amb experiència, que han passat pel mateix, que superen cada dia reptes importants, que han alçat empreses sostenibles i, sobretot, amb una ment oberta a la innovació i als canvis.

Què esperes d’aquesta experiència?
Com va apuntar Vicente Ruiz de RNB el primer dia, espere poder esprémer-los “com a llimons” (riu) i resoldre quantes més dubtes millor. Confie que em donen l’impuls i els consells que necessite per a prendre el rumb adequada i traçar el camí cap a l’èxit. M’agrada que no siguen “classes magistrals” unidireccionals i que ens demanen que els interrompem per a preguntar els nostres dubtes. A voltes és inevitable que parlen de les seues empreses, molt allunyades en grandària i estructura als nostres projectes, i ens semble que es perd el missatge. Però, açò també és bo, perquè com ens repeteixen una vegada i una altra, “cal pensar en gran” perquè ells també van anar en el seu moment xicotets.

En quin punt de desenvolupament del negoci es troba LANGUAGE & SUN?
Estem en un punt inicial. Hem arrancat, el servei funciona i ara és quan hem de fer-ho créixer. Estem donant-ho a conèixer a València i simplificant el sistema de gestió per a fer-ho escalable.

Quins són les principals dificultats de l’empreniment en aquest moment?
Una vegada es té la idea, fer un bon equip multidisciplinari i obtenir el finançament és la part més difícil. El següent repte és créixer i això també suposa diners. Sempre cal reinventir per a seguir creixent i consolidar-se, però quan ingresses només el que has invertit, la cosa es complica. Les universitats, l’administració pública i els empresaris haurien d’implicar-se més amb ajudes econòmiques que, ara com ara, són inexistents.

Com veus a LANGUAGE & SUN de 5 anys?
Espere que LANGUAGE & SUN es convertisca en un servei referent d’atenció i treball amb xiquets entre les famílies valencianes i siga una oportunitat d’intercanvi cultural per als estudiants estrangers que venen a València. Les famílies estan satisfetes amb el servei i els estudiants veuen aquesta oportunitat com una forma de finançar parcialment la seua estada i fins i tot allargar-la, com estem comprovant. Estaria molt bé que hi haguera un conveni de col·laboració amb la universitat per a donar a conèixer LANGUAGE & SUN entre els seus estudiants.

Tags
, , , ,