Broseta: “És necessari un canvi en el model de finançament de les universitats”

30/12/2015

El president del Consell Social i de ADEIT, Manuel Broseta, durant la clausura de premis

La sala plena durant l'acte

El president del Consell Social i de ADEIT, Manuel Broseta, ha reivindicat un canvi en el model de finançament de les universitats públiques durant el lliurament de la XX edició dels Premis Universitat-Societat. «Necessitem una universitat excel·lent i aqueixa excel·lència és difícil que puga estar suportada únicament pel finançament que prové del sistema públic», ha assenyalat, al mateix temps que ha apostat per la creació d’una llei de mecenatge que –ha dit– siga capaç d’atraure al teixit empresarial a invertir en els centres universitaris i, per tant, en el futur de la societat.

Així mateix, ha subratllat la necessitat de seguir aprofundint en l’acostament de la Universitat al seu entorn. «Només des de la col·laboració del món universitari, del de l’empresa i de l’Administració podrem dur a terme mesures i programes realment efectius per a avançar en el desenvolupament socioeconòmic del nostre entorn», ha dit.

En la mateixa adreça s’ha expressat el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, que ha presidit l’acte de lliurament durant el qual va recordar l’alta implicació de la Universitat amb la societat en la qual s’inscriu així com el seu caràcter pioner en la creació d’estructures d’interfície com ADEIT.

Per la seua banda, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha expressat el reconeixement de la Generalitat Valenciana per l’acte de lliurament de Premis Universitat-Societat, en el qual –ha assenyalat– es reconeix l’exemplaritat, l’esforç, la dedicació, el talent i la professionalitat. A més, ha apostat per la recerca i pel capital humà. «La recerca, el talent i l’educació són una de les prioritats de la Generalitat i de la seua inversió pressupostària», ha afirmat.

Premiats en la XX edició

El conseller financer i director d’Assumptes Monetaris i Mercats de Capitals del Fons Monetari Internacional, José Viñals, la catedràtica de Biologia Cel·lular i Parasitologia i coordinadora del Grup de R+D de Neurobiología Molecular de la Universitat de València, Isabel Fariñas, i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València són tres dels guardonats en la XX edició dels Premis Universitat-Societat, concretament en les modalitats de Alumni Plus, Recerca i Trajectòria de Col·laboració, respectivament.

A més, els premis han reconegut el talent d’un conjunt d’estudiants i la qualitat docent d’un grup de professors. El Jurat dels Premis Universitat-Societat ha reconegut les propostes dels estudiants Andrea Ortiz, Alberto Corbí, Mª Pilar Domínguez i Cristina Gaona. A més, d’entre els projectes presentats, el d’Ángel Esparcia ha sigut el mereixedor del premie Alumne Excel·lent de la Universitat de València 2014-15, que compta amb una dotació de mil euros, amb el seu projecte titulat Efecte de les TIC en l’adherència a un tractament d’exercici físic: app vs paper com a suport per a l’usuari.

D’altra banda, dins de la modalitat Excel·lència Docent, uns premis dirigits a docents universitaris i reconeguts per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, els professors premiats han sigut: Pascual Medina, de la Facultat de Medicina i Odontologia; Amparo Oliver, de Psicologia; Santiago Ibáñez, de la Facultat de Dret; Carlos Peraita, d’Economia, i Carlos Pérez, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.

Tags
, , , ,