,

Carolina Sánchez: “QPSE? em va donar molt més del que esperava”

25/10/2017

Carolina Sanchez 2

Carolina Sánchez Margareto és una veterana entre els ex alumnes. Alumna de la primera edició de Qui Pot Ser Empresari? després d’acabar els estudis en Dret en la Universitat de València es va formar i va especialitzar en Propietat Industrial (Patents i Marques) a Alacant. Actualment dirigeix el seu propi despatx www.margaretoip.com, bufet especialitzat en Propietat Industrial. Hem parlat amb ella sobre el seu pas i els records que conserva de Qui Pot Ser Empresari?

Com vas conèixer el programa Qui pot ser empresari? Per què vas decidir cursar-ho?
Vaig conèixer el curs a través la Universitat de València, durant els meus estudis de Dret. Em va semblar interessant i divertit aprendre a crear la teua pròpia empresa.A més el professorat eren tot exemple a seguir quant a empresaris. Sentia molta curiositat per escoltar-los i saber com havien arribat tan lluny i sobretot cuales havien sigut les seues motivacions perquè ells també havien sigut en la seua díaemprendedores.

Què esperaves d’aquest curs?

D’aquest curs esperava menys del que vaig rebre. Va ser molt enriquidor crear la teua pròpia empresa. Vaig aprendre que l’esforç i la perseverança et porta a aconseguir grans objectius. Idear i crear el teu projecte d’empresa va ser tota una novetat per a la meua i treballar en equip va ser una experiència del mes valuosa ja que tots estudiàvem una llicenciatura diferent i aportem els nostres coneixements.

Els professors són reconeguts directius i professionals del món de l’empresa, quin valor afegit crees que aporten? què has après d’ells?

Vaig aprendre moltíssim, recorde escoltar a Vicente Boluda anècdotes d’allò més vari pintes sobre l’estratègia d’expansió de la seua naviliera i a Hortensia Roig parlant sobre superació i l’esforç que comporta ampliar un negoci familiar i com créixer a força d’una bona estratègia empresarial. Em va impactar que ens explicara alguns exemples dels seus productes i la seua evolució fins que arriben al consumidor final. Van ser tots molt propers i accessibles.

De totes les claus que t’han proporcionat en aquesta formació, quin ensenyament destacaries?
És curiós perquè a dia d’avui dirigisc la meua pròpia empresa i record el curs amb molt afecte. El professorat tènia raó en una cosa: Tots podem ser empresaris, però per a ser-ho cal establir unes grans bases no solament econòmiques sinó també quant a estratègia comercial. I com no: treballar, estudiar el mercat i escoltar al consumidor o al teu client… Recorde l’interès de tot el professorat quan vam exposar els nostres projectes, supose que escoltar és una altra lliçó que hauríem de ressaltar.

Ha canviat el programa la teua visió de l’àmbit empresarial?
Molt. L’empresari “naix” però també “es fa”. La veritat és que un empresari ha d’estar en continu emprendimiento, estudiant i escoltant al consumidor. Recol·lectant noves idees per a modernitzar els seus productes, sempre ideant noves estratègies i lluitant per liderar el mercat. Si no tens una mentalitat oberta i de superació et quedes arrere.

Et va ajudar aquesta formació a la teua posterior carrera professional/laboral? 

Definitivament sí. Però ha passat el temps i després de la meua experiència laboral és increïble com a record encara aquest curs, i els consells de molts dels professors.

Recomanaries aquesta iniciativa a altres estudiants? Què els aconsellaries als alumnes de la pròxima edició? 

És un curs altament recomanable, no solament pel professorat; sinó perquè crec que estem en l’era dels emprenedors!  Avui dia molts joves tenen clar que els agradaria iniciar la seua pròpia empresa i fins i tot volen desenvolupar el seu producte i no saben com fer-ho. Amb el Curs Qui pot ser empresari? poden establir i conèixer unes xicotetes bases per a guiar els seus projectes i potser desenvolupar-los en un futur no gaire llunyà.